rozkopki-i-doslidzhennya-u-grushovichakh-zaversheni-rezultati-ogolosyat-u-ponedilok

Розкопки і дослідження у Грушовичах завершені: результати оголосять у понеділок

 • 9098 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. На цвинтарі у польських Грушовичах закінчено дослідження. Метою розкопок було встановлення, чи на місці демонтованого пам’ятника, присвяченого воїнам УПА, є останки членів українського формування. Результати оголосять у понеділок, передає УНН із посиланням на “Польське радіо”.

За інформацією ЗМІ, співробітники Бюро пошуків та ідентифікації Інституту національної пам’яті Польщі у суботу пізно ввечері закінчили археологічні дослідження на цвинтарі в Грушовичах неподалік Перемишля. Метою розкопок, що тривали три дні, було встановлення, чи у місці пам’ятника, присвяченого воїнам УПА, що стояв там до минулого року, є, як стверджує українська сторона, останки членів українського формування.

Офіційного повідомлення, як сказав представник Інституту національної пам’яті у Ряшеві Боґуслав Клєщинський, треба очікувати в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знахідка у польських Грушовичах не виключила поховання воїнів УПА

Клєщинський повідомив, що під час археологічних робіт “відкрито низку поховань жінок, чоловіків та дітей різного віку”.

У той же час він підкреслив, що “наразі немає підстав стверджувати, що це поховання, пов’язані з військовою діяльністю”. І, як додав: “це все, що ми можемо сказати про це на даний момент”.

Нагадаємо, 25 травня під час археологічних робіт, які проводяться управлінням з пошуку та ідентифікації Інституту національної пам'яті Польщі на кладовищі в Грушовичах під Перемишлем, були виявлені поховання.

Інститут національної пам’яті Польщі 24 травня почав ексгумацію останків у Грушовичах, щоб з’ясувати, чи поховані там члени УПА. Долучитись до розкопок запросили українську сторону, і українці долучилися як спостерігачі.

При цьому в ІНП Польщі заявили, що якщо на місці розібраного монументу у Грушовичах знайдуть останки, то кожна похована там людина матиме свою могилу, але, напевно, там не буде пам’ятника на честь УПА.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Бейла визнали кращим гравцем фіналу Ліги чемпіонів

     • 17514 переглядiв

    Погром на ринку у Києві: близько 20 активістів відпустили

     • 12308 переглядiв

    Пожежа на складах під Києвом локалізована

     • 16066 переглядiв

    У Сирії загинули четверо російських військових

     • 10041 переглядiв