rosiyskomu-oligarkhu-deripastsi-perekrili-postavki-z-ukrayini-do-rf-dbr

Російському олігарху Дерипасці "перекрили" поставки з України до рф - ДБР

 • 203022 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Державне бюро розслідувань повідомило, що зупинило постачання в рф підприємством російського олігарха Олега Дерипаски компонентів, які можуть використовуватися в ракетобудуванні, пише УНН.

Цитата

"Працівники ДБР заблокували канал постачання компонентів, які можуть використовуватися при виготовленні російського тактичного ракетного комплексу. Нелегальні поставки здійснювало підприємство зі сфери впливу «санкційного» олігарха рф Олега Дерипаски", - вказали у бюро.

Деталі

У ДБР повідомили, що під час досудового розслідування щодо зловживання службовим становищем посадовців держорганів слідчі бюро встановили, що Глухівський кар’єр кварцитів, що, як вказано, "належить офшорній компанії російського олігарха", здійснював незаконний видобуток високочистого кварциту, кремнію та інших мінералів у Баницькому родовищі на Сумщині.

"Продукція незаконно експортувалась до рф. За оперативною інформацією, кремній міг використовуватися агресором під час виготовлення ракет, якими потім завдавались удари по мирних містах України", - зазначили у ДБР.

Як повідомляється, "вжито заходів щодо арешту корпоративних прав товариства Олега Дерипаски, земельних ділянок родовищ, іншого майна (тягачів, транспортних засобів) та підготовлено відповідне клопотання".

"Наразі майно передано в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА)", - вказали у бюро.

Доповнення

Майже 5 млн доларів стягнули з ексміністра енергетики та вугільної промисловості часів Януковича Едуарда Ставицького, гроші підуть на зміцнення обороноздатності України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    З України за добу виїхали 39 тисяч осіб - Держприкордонслужба

     • 149807 переглядiв