rivnyanin-pomer-tak-i-ne-dochekavshis-rezultatu-plr-testu-rodichi-ne-mogli-pokhovati-tilo

Рівнянин помер так і не дочекавшись результату ПЛР-тесту: родичі не могли поховати тіло

 • 14974 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. У Рівному від коронавірусу 1 червня помер 65-річний чоловік, який після позитивного експрес-тесту не був госпіталізований. Результатів ПЦР-тестування він так і не дочекався, бо зле йому стало вже наступного дня. Згодом, родичі померлого поскаржилися, що навіть не можуть поховати тіло без ПЦР-тесту, передає УНН.

"Мені вдалось зв'язатись із заступником обладміністрації з питань охорони здоров'я Романом Володимировичем, який повідомив, що така ситуація виникла вперше, коли людина померла в проміжку часу між результатами експрес-тесту, який показав позитивний результат на COVID, а результат другого тесту, який підтвердить дійсність результату, ще немає. А тому ще почекайте поки вирішимо, куди везти тіло...", - навела приклад розмови донька померлого.

Ситуацію сьогодні прокоментував й начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

За словами чиновника, в обліковому журналі медиків зазначили, що цей пацієнт сам відмовився від ушпиталення. А експрес-тест його дружини показав негативний результат, тому її й відпустили додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забраковані МОЗом ПЛР-тести на повторному дослідженні показали чутливість 20% - ЦГЗ

Нагадаємо, дочка покійного написала в соцмережі, що напередодні у її батьків була підвищена температура, вони викликали "швидку". Літніх людей доставили в лабораторію, де зробили експрес-тест на коронавірус, а також відібрали зразки для ПЛР діагностики.

Наступного дня у чоловіка почала підійматися температура, медики рекомендували приймати жарознижувальні препарати щодвігодини. Проте під ранок пацієнт помер вдома. Як повідомила дочка померлого, родина "обривала" телефони всіх можливих інстанцій, щоб знати подальший порядок дій при похованні тіла.

Як писав УНН, у Києві перехворілих коронавірусом по кілька місяців не випускають з лікарняного через некоректні ПЛР.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ООС: бойовики один раз обстріляли українські позиції

     • 9806 переглядiв

    У травні в Києві випало 230% місячної норми дощів

     • 19661 переглядiв

    Літо до столиці прийде післязавтра - метеорологи

     • 26539 переглядiв

    В Україні запустили карту коронавірусних закупівель

     • 9256 переглядiв