reyting-lyashka-na-prezidentskikh-viborakh-pidmochiv-radikal-ribalka-politolog

Рейтинг Ляшка на президентських виборах "підмочив" радикал Рибалка - політолог

 • 11647 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У першому турі президентських виборів лідер Радикальної партії Олег Ляшко ледь набрав 5% голосів. Політична сила втрачає підтримку через токсичність її представників. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Олексій Станчевський.

"Такий низький результат за підсумками першого туру президентських виборів свідчить про те, що фракція у парламенті досягла максимального рівня токсичності. Весь позитив, що лунає з екранів, не може перекрити негатив, що накопився", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Рибалка намагається відхреститися від родинного бізнесу

Провідником негативу у фракції є її представник - народний депутат Сергій Рибалка, вважає політолог.

"Весь негатив, який сьогодні лунає про партію, пов'язаний у переважній меншості із її лідером, у переважній більшості - із Рибалкою. Свого часу Рибалку зняли з посади голови фінкомітету. Цей факт засвідчив, що можновладці втомилися і більше не готові миритися із тим рівнем корупції і лобістськими законопроектами, які їм пропонував голова комітету", - пояснив Станчевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Рибалки скоро заявлять, що Рибалка — це не Рибалка

Рибалка, швидше за все, не представлятиме РПЛ у наступному парламенті, переконаний політолог.

"Для збереження влади і свого місця в парламенті Ляшко поставить питання про усунення Рибалки від владних повноважень", - резюмував він.

Нагадаємо, у першому турі президентський виборів за Ляшка віддали свої голоси лише 5,48% виборців. Найбільше голосів радикал взяв у Чернігівській, Волинський та Рівненській областах. Найгірше за Ляшка голосували у Києві, Донецьку та Дніпропетровській області. 

Зауважимо, що у Дніпропетровській області за результати РПЛ відповідає голова партійного представництва, нардеп Сергій Рибалка.

Раніше експерти неодноразово заявляли, що саме цей політик розхитує репутацію Радикальної партії

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі