reprivatizatsiyi-ne-bude-ni-v-yakomu-razi-zelenskiy-zaklikav-investuvati-v-ukrayinu

Реприватизації не буде ні в якому разі: Зеленський закликав інвестувати в Україну

 • 8063 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський готовий надати особисті гарантії для підприємців, які інвестуватимуть в українську економіку. Як заявив він під час медіа-марафону, який відбувся 10 жовтня, реприватизації не буде ні в якому разі, передає УНН.

"Я особисто готовий відповідати за інвестиції. Дзвоніть мені, якщо хтось, якийсь прокурор чи чинуша, правоохоронні органи будуть навіть перевіряти. Я готовий захищати всі інвестиції", - сказав Зеленський, відповідаючи на питання журналіста видання "Коментарі".

Президент наголошує, що нова владна команда не зробила жодної спроби повернути в держвласність вже приватизовані підприємства, ба більше – планує продовжити велику приватизацію.

"Дивіться, у нас поки що не було жодного кейсу, щоб була приватизація, а потім його забрали. При нас, при нашій команді. Треба довести до розуму велику приватизацію. Дійсно, дуже багато об’єктів в уряду: 500 чи більше. Ми з ДУСі (Державне управління справами, - ред.) передаємо дуже багато об’єктів, тому що вони не потрібні. Це не справа президента займатися якимось там бізнесом: молочкою, спиртом, готельним тощо…" - зазначив він.

Однак, при цьому, як відомо, до сих пір триває судовий спір у відношенні реприватизації "Укртелекому". Також лунали спекуляції з нібито намірами окремих сил реприватизувати комбінат "Криворіжсталь", який належить ArcellorMittal. Тому першочерговим завданням влади в стосунках із бізнесом будуть гарантії верховенства права, можливість захистити інвестиції в суді:

"З ким з інвесторів я не говорив (з арабськими, китайськими, голландськими, норвезькими) – бачу тільки: вони чекають, що це буде можливо. Але всі, дійсно, говорять про проблеми: а) про темних реєстраторів, які змінюють реєстри. Купив якусь будівлю – ти власник. Потім воно там якось змінюється і вже інший власник. Найголовніше – відповідальність суду. Суд буде дійсно захищати їх інтереси. Тобто, ми перезавантажимо суд. Суд буде дійсно захищати їх інтереси", - висловив впевненість Глава держави.

Як повідомлялося, вчора 10 жовтня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства передало на приватизацію до Фонду державного майна (ФДМ) держпідприємство "Завод "Електроважмаш" і ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК). "Схеми закінчуються. Передав до Фонду держмайна на приватизацію два підприємства: "Електроважмаш" і "Об'єднану гірничо-хімічну компанію". Вони роки або навіть більше були у списку на приватизацію", - повідомив глава міністерства Тимофій Милованов.

Верховна Рада України на засіданні 2 жовтня скасувала закон із переліком об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Тим самим парламент запустив процес великої приватизації державного майна. За прийняття законопроекту №1054-1 про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" проголосували 250 депутатів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    МВС допоможе оскаржити рішення у справі Марківа в апеляції

     • 11454 переглядiв