razumkov-zamozhni-deputati-skarzhatsya-na-shtrafi-cherez-negolosuvannya

Разумков: заможні депутати скаржаться на штрафи через неголосування

 • 16553 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. На депутатів діють штрафи. Навіть заможні нардепи скаржаться, що їм можуть не виплатити зарплату через неголосування. Про це розповів в інтерв'ю виданню "Фокус" спікер парламенту Дмитро Разумков, передає УНН.

"Думаю, найближчим часом ми розглянемо ініціативи про посилення відповідальності за неперсональное голосування і введемо додаткові норми, які зроблять кнопкодавство практично нереальним. Можливо, будемо обговорювати введення штрафів. Як виявилося, на депутатів це діє. Я коли сюди йшов, думав, що депутати до штрафів будуть ставитися поверхово, але ви не уявляєте, скільки до мене приходить колег, які скаржаться, що їм через неголосування можуть не виплатити зарплату", - сказав Разумков.

Також він додав, що приходили скаржитися ті, на кого і не міг подумати.

"Серед них є заможні депутати. Я прихильник того, щоб народний депутат втрачав мандат, якщо він займається кнопкодавством. Ми зверталися до Конституційного Суду з відповідним законопроектом, там сказали, що документ не відповідає Конституції. Думаю, будемо напрацьовувати можливість подачі даного питання повторно, але в іншій інтерпретації, щоб до кінця каденції змогли за це проголосувати", - зазначив він.

Як повідомляв УНН раніше, депутати, які не виходили на роботу, або пропускали засідання Верховної Ради, заплатили понад 30 млн грн штрафів за минулий рік.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Буковині протестують проти підвищення тарифів

     • 9643 переглядiв

    Як вигулювати собаку у мороз: поради ветеринара

     • 112385 переглядiв

    У Держстатистики розповіли, як алкоголь подорожчав за рік

     • 9737 переглядiв

    У Києві за минулу добу сталося близько 250 ДТП

     • 14177 переглядiв