razumkov-anonsuvav-nasicheniy-poryadok-denniy-radi-pitannya-kabminu-ta-zvit-pravookhorontsiv

Разумков анонсував насичений порядок денний Ради: питання Кабміну та звіт правоохоронців

 • 11730 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Верховна Рада України у середу, 4 березня, планує провести позачергове засідання, на якому депутати розглянуть чотири проекти закону, а також два питання: про Кабмін та діяльність правоохоронних органів. Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков на початку засідання погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент УНН.

"На середу, на 4 березня, Президент звернувся з проханням до Верховної Ради України скликати позачергове засідання ВР", - повідомив Разумков.

Так, перелік питань такий: проект закону про схвалення рішення президентом України про допуск підрозділів Збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Друге питання - проект закону про внесення змін до розділу IV прикінцевих та перехідних положень ЗУ "Про національну безпеку України" (№3015) щодо набрання чинності положення стосовно Головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу і окремих родів військ.

"Це відтермінування, фактично, розподілу функціональних обов’язків між Головнокомандувачем ЗСУ та начальником Генштабу ЗСУ", - зазначив Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів року роботи ВР: стало відомо, хто не подав жодного законопроекту

Наступний проект – це ратифікація рамкового договору (№0025) між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України.

І останній з законопроектів, законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України про запобігання корупції (№2500) – це друге читання.

"І також ще два питання: про Кабінет міністрів України і про діяльність Міністерства внутрішніх справ України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні та зміцненні правопорядку. Порядок денний достатньо насичений – витратимо три-чотири години", - резюмував голова ВР.

Раніше УНН повідомляв, Президент України Володимир Зеленський скликає позачергове засідання Верховної Ради України, щоб заслухати звіт правоохоронних органів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Гончарук анонсував "рекордно малу" платіжку за лютий

     • 13980 переглядiв

    Жодних заяв про відставку я не писав - Гончарук

     • 14856 переглядiв

    Перший випадок COVID-19 зареєстровано в Андоррі

     • 14018 переглядiв

    Початок весни принесе в Україну до 20 градусів тепла

     • 31930 переглядiв