rada-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-pro-vidobutok-burshtinu

Рада ухвалила за основу законопроект про видобуток бурштину

 • 18201 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Верховна рада України ухвалила у першому читанні законопроект № 2240 щодо урегулювання питання видобутку бурштину. Відповідне рішення підтримали 342 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект закону № 2240 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину передбачає правове врегулювання відносин щодо користуванням надрами з метою видобування бурштину, припинення незаконного видобування бурштину, а також створення сприятливих умов для розвитку в Україні галузі економіки, залучення у цю галузь інвестицій та нових технологій, зростання рівню життя населення в місці видобування бурштину, забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час видобування бурштину та рекультивації порушених земель.

Нагадаємо, за словами представника уряду в парламенті Ірини Верещук, проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину передбачає спрощення процедури отримання ліцензії на цю діяльність, а також введення кримінальної відповідальності за незаконну діяльність в цій сфері.

Раніше УНН повідомляв, Кабінет міністрів підготував законопроект, який спрямований на посилення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила за основу законопроект про видобуток бурштину

     • 18201 переглядiв

    В Україні на завтра оголосили штормове попередження

     • 23060 переглядiв