prichetniy-do-finansuvannya-terorizmu-tinoviy-tsentr-vikrili-u-sumakh

Причетний до фінансування тероризму тіньовий центр викрили у Сумах

 • 8944 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Співробітники Служби безпеки України викрили у Сумах тіньовий центр, через яку легалізовували кошти, отримані підприємствами на тимчасово окупованих територіях. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

"Зловмисники орендували три офіси, в яких проводилися операції з легалізації прибутків, одержаних підприємствами ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей - ред.). Потім готівка (російські рублі) переправлялася на тимчасово окуповані бойовиками території. При цьому використовувалися обігові кошти низки російських банків, які ділки контрабандним шляхом завозили з Росії до України", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в орендованих зловмисниками приміщеннях та за місцем їх проживання оперативники спецслужби вилучили готівкою 10 млн рублів, 180 тис. дол., 2 млн грн, 22 тис. євро, а також велику кількість золотих виробів, зокрема, колекційних монет.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 385-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомляв УНН 22 червня, сенат Казахстану дозволив позбавляти громадянства за тероризм.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Помер екс-соліст російської групи “Іванушки International”

     • 22823 переглядiв

    Через блискавку загорівся житловий будинок на Луганщині

     • 10229 переглядiв

    За три роки Україна скоротила експорт вина майже утричі

     • 8705 переглядiв

    Тіло чоловіка виявили у водосховищі на Донеччині

     • 6851 переглядiв