premyer-makedoniyi-zayaviv-scho-krayina-prodovzhuye-rukh-po-yevropeyskomu-shlyakhu

Прем'єр Македонії заявив, що країна продовжує рух європейським шляхом

 • 8539 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Прем’єр-міністр Республіки Македонія Зоран Заєв заявив у неділю, що країна продовжує рух європейським шляхом. Про це прем’єр сказав у ході прес-конференції у Скоп’є, передає УНН із посиланням на ТАРС.

"Громадяни та інституції провели мирний день референдуму, Македонія і громадяни показали, що вони є частиною європейської сім'ї, проголосували гідно і вільно. Кожен громадянин прийняв рішення за власним переконанням, референдум - це інструмент, за допомогою якого вирішують тільки ті, хто йде на голосування", - підкреслив Заєв.

Як зазначив прем'єр-міністр, успіх є загальним для країни та всіх громадян, незалежно від бойкоту "Внутрішньої македонської революційної організації - Демократичної партії македонської національної єдності". "Я очікую, що переважна більшість громадян, які проголосували, обрали європейський шлях. Голос громадян, воля тих, хто голосував, повинна стати політичним рішенням у парламенті, - зазначив прем'єр. - Я очікую, що депутати будуть поважати рішення більшості громадян, якщо немає, то інший інструмент - це дострокові вибори".

Як раніше інформував УНН, голосування на референдумі про перейменування Республіки Македонія завершилося у неділю о 19:00 за місцевим часом. Референдум був покликаний допомогти у врегулюванні 27-річної суперечки між Афінами і Скоп'є з приводу назви колишньої югославської республіки, яке збігається з найменуванням області на півночі Греції.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість жертв цунамі в Індонезії перевищила тисячу осіб

     • 22413 переглядiв

    Завтра в Україні без опадів

     • 9224 переглядiв

    В ОБСЄ закликали РФ звільнити Сущенка

     • 9047 переглядiв

    Жертвами дій Росії в Сирії стали 18 тисяч осіб

     • 8793 переглядiв