pozitsiya-ukrayini-po-zernovomu-koridoru-zalishayetsya-nezminnoyu-posol-mzs

Позиція України по зерновому коридору залишається незмінною - посол МЗС

 • 559892 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Позиція України по зерновому коридору залишається незмінною, жодних поступок і жодної реакції на шантаж з боку росії не має бути, заявила під час брифінгу посол з особливих доручень МЗС, координаторка Ради експортерів та інвесторів Ольга Трофімцева, пише УНН.

Цитата

На запитання, яка позиція України щодо того, що озвучує рф щодо зернового коридору, Трофімцева сказала: "Вона залишається незмінною, ніяких поступок і ніякої реакції на ось цей шантаж з боку росії не має бути".

Деталі

"Ми чудово розуміємо, що росія хоче витребувати. Це теж не є секретом – вони намагаються цими всіма заявами, спробами шантажу пом’якшити, в першу чергу, фінансові санкції, які б’ють по "россільхозбанку", які б’ють по інших фінансових установах, і які заважають їм фактично експортувати агропродукцію та добрива на сьогодні. Тому відбуваються такі інформаційні вкиди, або озвучування кардинальних та ультимативних позицій", – переконана вона.

Резюмуючи, Ольга Трофімцева наголосила, що Україна продовжує відстоювати власну позицію, яку також підтримують і міжнародні партнери.

"Я дуже рада, що наші партнери – і Туреччина, і ООН, й усі інші підтримують нас в цьому", - вказала вона.

Доповнення

Дія угоди про зерновий коридор завершується 18 березня. росія виступила за продовження угоди на 60 днів, попри те, що перед цим двічі домовлялися про її продовження на термін по 120 днів. Україна заявила, що це суперечить початковій угоді.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що Туреччина підтримує продовження угоди на 120 днів і веде переговори зі своїми колегами в Україні та росії для досягнення угоди. 

В ООН вказали, що консультації щодо продовження угоди щодо експорту зерна з України продовжуються.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі