povtorniy-covid-19-u-moz-poyasnili-yak-viznachayut

Повторний COVID-19: у МОЗ пояснили, як визначають

 • 12829 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Міністерство охорони здоров'я пояснило, яким чином визначаються повторні випадки захворювання на COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на відповідний наказ МОЗ, оприлюднений на сайті відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірили на собі точність результатів: в Чернівецькому лабцентрі пояснили, чому використовують унікальні ковідні ІФА-тести на антиген

Так, у МОЗ визначають повторне захворювання на COVID-19 як "позитивний результат дослідження методом ПЛР або швидкими тестами на визначення антигену SARS-CoV-2 та/або тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 методом ІФА, отриманий повторно, але не менше ніж через 60 днів після первинного позитивного результату дослідження, у пацієнта, в разі якщо нові симптоми COVID-19 виникли після періоду повного одужання першого епізоду захворювання".

Дані про повторне захворювання будуть внесені до електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями, інформують у МОЗ.

Відзначимо, наразі окрім швидких тестів на антиген в Україні є унікальна можливість зробити вітчизняний ІФА-тест на антиген коронавірусу, який за точністю результатів є повноцінною альтернативою ПЛР-тесту, але коштує лише 70 гривень і проводиться трохи більше, ніж за дві години. До того ж, наразі це єдиний тест, який здатен діагностувати COVID-19 ще на етапі інкубаційного періоду - за 7 днів до появи перших симптомів. 

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Повторний COVID-19: у МОЗ пояснили, як визначають

     • 12829 переглядiв

    Восени українців затиснуть податками та тарифами - Івченко

     • 21508 переглядiв

    Дельфін покусав дитину в Одеському дельфінарії

     • 39477 переглядiв