postpred-vr-u-ksu-prokomentuvala-vpliv-skasuvannya-advokatskoyi-monopoliyi-na-pravovu-dopomogu

Постпред ВР у КСУ прокоментувала вплив скасування адвокатської монополії на правову допомогу

 • 9560 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Постійний представник Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря, коментуючи вплив скасування адвокатської монополії на забезпечення малозабезпечених верств населення безкоштовними адвокатськими послугами, зазначила, що держава має створювати умови для рівного доступу громадян до професійної правничої допомоги. Про це вона сказала час засідання Великої палати Конституційного суду України, передає кореспондент УНН.

"Я вважаю, що держава має створювати умови для того, щоб громадяни мали доступ до отримання професійної правничої допомоги, не зважаючи на, зокрема, свій майновий стан", - зазначила Совгиря, відповідаючи на запитання, чи не свідчить ініціатива законотворців про бажання позбавити державу обов'язку забезпечувати малозабезпечені верстви населення безкоштовними адвокатськими послугами.

За її словами, з 2016 року, коли була запроваджена так звана адвокатська монополія, кількість звернень малозабезпечених осіб зросла в рази, і ця тенденція продовжується. У зв’язку з чим держава, в особі законодавчого органу і в особі Глави держави, який вніс відповідний законопроект, мають "реагувати на цю тенденцію і вживати гарантій для доступу громадян по отриманню правничої допомоги".

Нагадаємо, Верховна Рада України відповідно до постанови Верховної Ради України "Про включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії) і про його направлення до Конституційного Суду України" від 3 вересня 2019 року № 28–ІХ звернулася до Конституційного Суду України з клопотанням надати висновок щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії) (реєстр. № 1013) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила зміни до Митного кодексу

     • 13258 переглядiв

    Арахамія оцінив роботу парламенту за 50 днів

     • 9797 переглядiв

    У Німеччині оцінили шанси вступу України до ЄС

     • 25394 переглядiв

    Британія і ЄС оголосили про угоду щодо Brexit

     • 10261 переглядiв

    Парламентарі ухвалили закон про верифікацію держвиплат

     • 20655 переглядiв