politseyskiy-pide-pid-sud-cherez-kinutu-v-zhinku-granatu

Поліцейський піде під суд через кинуту в жінку гранату

 • 11636 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Працівника ізолятора тимчасового тримання Нацполіції судитимуть за замах на вбивство. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

"До суду скеровано обвинувальний акт стосовно помічника чергового ізолятора тимчасового тримання № 4 ГУ Нацполіції в Полтавській області. У квітні 2019 року в селищі Опішня Зіньківського району він кинув у бік 64-річної жінки гранату Ф-1", - вказали у ДБР.

Досудовим розслідування встановлено, що 28 квітня 2019 року правоохоронець, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, кинув гранату Ф-1 у бік жінки, яка стукала у двері одного із приватних домоволодінь. Після цього він втік із місця події. "Внаслідок вибуху жінка дістала ушкодження у вигляді проникаючого осколкового поранення черевної стінки та стегон", - додали у бюро.

За результатами досудового розслідування працівник поліції обвинувачується в закінченому замаху на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів (ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України), а також у незаконному поводженні з бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України.

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, на Вінниччині начальник відділу Нацполіції погорів на хабарі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Поліцейський піде під суд через кинуту в жінку гранату

     • 11636 переглядiв

    В Ужгороді обстріляли автомобіль поліцейського

     • 10448 переглядiв

    У Польщі сталась смертельна ДТП з українцями

     • 42908 переглядiв