pivnichnim-potokom-rf-mozhe-namagatisya-vidvernuti-uvagu-vid-ukrayini-ministr-oboroni-estoniyi

"Північним потоком" рф може намагатися відвернути увагу від України - міністр оборони Естонії

 • 149680 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Те, що сталося з "Північним потоком", може свідчити, що росія намагається відвернути увагу від України. Про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, повідомляє УНН з посиланням на ERR.

Цитата

«росія хотіла б, щоб європейські країни, союзники НАТО займалися своїми внутрішніми справами. Це все для того, щоб росія могла спокійно займатися Україною», – заявив Певкур.

Деталі

Він також додав, що в певний момент газопровід доведеться лагодити, і це вимагатиме охорони. Є небезпека, що цими процесами росія закриє доступ до Балтійського моря.

«А тепер уявіть: одного прекрасного дня в міжнародних ЗМІ з'являється новина про те, що російські військові кораблі прямують у Данські протоки для охорони на час ремонту трубопроводу, і, сюрприз-сюрприз, створюють там якусь бульбашку ППО, тим самим закриваючи доступ у Балтійське море. росія не робить жодного кроку без стратегічного інтересу», – застеріг Певкур.

Нагадаємо

27 вересня стало відомо, що у Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1". 29 вересня стало відомо про ще один витік.

Оператор проекту Nord Stream AG повідомив, що руйнування, що відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів "Північний потік" та "Північний потік-2", мають "безпрецедентний характер". Компанія зазначає, що терміни відновлення роботи трубопроводів поки що оцінити неможливо.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США спрямували вже 16,2 млрд дол. на зміцнення ЗСУ - посол

     • 148061 переглядiв

    Україна отримала 500 млн євро гранту від ЄС

     • 134701 переглядiв

    "Зернова ініціатива": з портів Одеси вийшло ще три судна

     • 132040 переглядiв