pidtrimka-z-boku-prezidenta-zelenskogo-pidsilyuye-pozitsiyi-vereschuk-u-peredvibornikh-peregonakh-rashmedilova

Підтримка з боку президента Зеленського підсилює позиції Верещук у передвиборних перегонах - Рашмеділова

 • 13461 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Згідно з опитуванням Дослідницького центру "Імідж-Контроль", фаворитами столичних передвиборних перегонів на посаду мера поки є Віталій Кличко та Ірина Верещук. При цьому, підтримка з боку Президента Володимира Зеленського буде посилювати позиції кандидата від "Слуги народу". Утім, такі учасники перегонів, як Олексій Кучеренко та Андрій Пальчевський теж привнесуть "фарб" у цю виборчу кампанію. Таку думку в коментарі УНН висловила політолог Олександра Рашмеділова.

За її словами, "позиції Кличка поки рівні". Особливих коливань рейтингу цього кандидата поки не відбувається, у той час як позиції Ірини Верещук зміцнюються.

"Це вказує на те, що вибір (у партії "Слуга народу" - ред.) був зроблений відносно вірний. Тому що, можливо, вибір убік Верещук дозволив мінімізувати негативний шлейф навколо кандидатів від влади і умовно взяти якийсь серединний результат", - зазначає експерт.

Рашмеділова додає, що президентська підтримка Ірини Врещук - це посилення її позицій.

"Це звичайно посилення Верещук. Також її позиції підсилює кар'єрне зростання, все-таки вона вже має певний досвід за плечима. У неї базова освіта, вона рівно рухається кар'єрними сходами. Причому не можна сказати, що вона якась випадкова людина. Вона на своєму політичному шляху, по своїй політичній кар'єрі рухається досить рівно і є стабільним прогнозованим кандидатом. Думаю, що не в останню чергу ось її така поміркованість, без різких коливань, без особливого негативного іміджу за плечима, зіграла теж у плюс. Адже вона не була фаворитом первинно, але змогла обійти своїх конкурентів (на партійних праймеріз - ред.), і переконати в тому, що вона може", - пояснила політолог.

Також, експерт вважає, що мерські перегони у Києві будуть цікавими. Є інші кандидати, їх палітра "досить широка", тому цей "забіг" точно не буде прісним, каже Рашмеділова.

"Я хотіла б бачити якісну дискусію, хотіла б бачити якесь змагання в програмах, вирішенні питань. Щоб це не був конкурс талантів і жартів. Щоб політичний змагальний момент не перетворювали, умовно, у балаган. Хотілося б бачити конкурентів більш сильних. Там у нас далі йдуть Кучеренко та Пальчевський. І це все-таки має підвищити рівень дискусій. Головне, щоб вона була професійною, а не просто емоційною", - резюмувала вона.

Нагадаємо, за даними соціологів, до другого туру прийдешніх виборів мера в столиці виходять Кличко і кандидат від "Слуги народу" - Ірина Верещук.

При цьому, близько 40% киян незадоволені підсумками діяльності Кличка на посаді.

Також нагадаємо, в одному зі своїх недавніх інтерв'ю Ірина Верещук, коментуючи свої переваги як кандидата у мери Києва, сказала, що в її команді сьогодні "президент, прем'єр і монобільшість".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106764 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 103007 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100806 переглядiв

    Новини по темі

    Як приготувати горілку із "ягідним настроєм": рецепти Prime

     • 42852 переглядiв

    Хомчак на самоізоляції, його стан - задовільний - Генштаб

     • 13352 переглядiв