pershi-tanki-leopard-1-z-daniyi-spodivayutsya-dostaviti-ukrayini-navesni-minoboroni

Перші танки Leopard 1 з Данії сподіваються доставити Україні навесні - Міноборони

 • 1135254 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Перші танки Leopard 1 з Данії, як очікується, будуть поставлені Україні цієї весни. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра оборони країни Троелс Лунд Поульсен, який відвідав компанію Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), щоб ознайомитись з підготовкою озброєння до відправки, пише УНН з посиланням на сайт Міноборони Данії.

Цитата

"Я дуже радий, що відвідав FFG. Я був там, щоб переконатися, що робота з підготовки танків Leopard 1 для України просувається, щоб ми могли якомога швидше їх відправити. Я пишаюся тим, що Данія у співпраці з іншими країнами підтримує українську боротьбу за свободу шляхом великої та важливої пожертви, і ми все ще сподіваємося, що зможемо доставити перші танки Україні протягом весни", - сказав Троелс Лунд Поульсен.

Деталі

Зазначається, що міністр разом з державним секретарем Міноборони Німеччини Томасом Хітшлером відвідав компанію FFG, щоб обговорити поточне оновлення танків Leopard 1 у межах дансько-німецько-нідерландської передачі важкого озброєння Україні.

"Наша співпраця щодо надання такої великої кількості танків Leopard 1 добре поєднується з поставками танків в Україну іншими країнами, і наш спільний проєкт підкреслює важливість співпраці між державами та промисловістю. Це надзвичайно важливо для подальшої підтримки України", - додав Поульсен.

Данія спільно з Нідерландами та Німеччиною на початку лютого 2023 року запустила проєкт з оновлення великої кількості танків Leopard 1A5. Його перша частина полягає в тому, щоб якнайшвидше доставити важке озброєння двом батальйонам, тобто приблизно 80 танків. Очікується, що перші танки будуть готові навесні та використовуватимуться для навчання українських сил.

Також, у межах проєкту Україні запропонують навчання з використання танків, а також запасні частини та комплект боєприпасів, йдеться на сайті Міноборони Данії.

Нагадаємо

За даними ЗМІ, Нідерланди та Данія відмовилися передавати Україні німецькі танки Leopard 2.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    путін може поїхати на саміт G20 до Індії - Bloomberg

     • 1060099 переглядiв

    На острові Ява сталося виверження вулкана

     • 1648157 переглядiв