ogoloshena-putinim-mobilizatsiya-obvalila-rosiyski-rinki

Оголошена путіним мобілізація обвалила російські ринки

 • 147637 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Російські ринки відреагували на запровадження часткової мобілізації у рф сильним обвалом. Вони падають другий день поспіль – таке востаннє було у лютому, після нападу рф на Україну та початку війни, інформує російська служба BBC, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, ще до 11 години індекс Мосбіржі обвалився більш ніж на 4%, а індекс РТС - на 5%.

Навіть рубль, який до цього вперто тримався, попри очікування мобілізації, почав дешевшати, відзначає видання. Так, курс долара зранку виріс на 1,4 рубля до 62 рублів за долар, а курс євро зріс майже на 80 копійок до 61,4 рубля. Потім рубль почав відігравати втрати і вже о 10:40 знову почав зміцнюватися до євро.

Напередодні російські ринки теж падали - вже тоді чекали мобілізації та на тлі оголошень про "референдуми". Індекс Мосбіржі за підсумками вівторка впав на понад 8%.

Аналітики безпосередньо пов'язують обвал котирувань з "новиною політичного характеру" та зростанням "геополітичних ризиків".

Доповнення

21 вересня путін заявив про "часткову" мобілізацію в рф. Міністр оборони рф шойгу заявив, що в росії під час "часткової" мобілізації збираються призвати 300 тисяч резервістів.

Рух "Весна" закликав до всеросійської акції протесту проти "часткової" мобілізації, оголошеної путіним.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Оголошена путіним мобілізація обвалила російські ринки

     • 147637 переглядiв

    Нічний обстріл Харкова: голова ОВА повідомив про наслідки

     • 167569 переглядiв