obvinuvalniy-akt-schodo-eks-podatkivtsiv-i-pomichnika-nardepa-yaki-zavolodili-66-mln-grn-peredaniy-v-sud-gpu

Обвинувальний акт щодо екс-податківців і помічника нардепа, які заволоділи 66 млн грн, переданий в суд - ГПУ

 • 10265 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох екс-високопосадовців Державної фіскальної служби України, та діючого помічника народного депутата, яких підозрюють у шахрайстві на суму 66 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє ГПУ, передає УНН.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою трьох шахраїв, двоє з яких колишні високопосадовці Державної фіскальної служби України, та один з них нині діючий помічник народного депутата України, які злочинним шляхом заволоділи грошовими коштами представника одного з товариств з обмеженою відповідальністю в сумі 66 млн грн, за нібито вирішення питання щодо сприяння підприємству, інтереси якого представляє потерпілий, у відшкодуванні з державного бюджету податку на додану вартість",- йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що обвинувачені запевнили представника підприємства, що для вирішення питання про відшкодування товариству ПДВ сформованого у 2016 році у розмірі близько 300 млн грн з держбюджету, необхідно сплатити їм 66 млн грн у 2 етапи, шляхом поміщення їх до депозитної скриньки відкритої в банківській установі на ім’я одного з обвинувачених.

"При цьому запевнили, що частина вказаної суми грошових коштів ними буде передана службовим особам Офісу великих платників податків ДФС України та Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС України, які у свою чергу, в силу наділених службових повноважень не чинитимуть перешкод для відшкодування ПДВ підприємству", - додали у ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-заступнику голови Нацполіції Хмельниччини оголосили підозру в шахрайстві

Їх дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (замах на злочин, шахрайство) КК України, а обвинувальний акт направлено на розгляд Голосіївського районного суду Києва. Обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК перевірить декларації 27 чиновників за 2015 та 2016 роки

     • 9076 переглядiв

    У Польші затримали злочинну групу, до якої входили українці

     • 11406 переглядiв

    Від удару блискавки в околицях Москви загинув чоловік

     • 9475 переглядiв

    ФК "Маріуполь" поповнився вихованцем донецького "Шахтаря"

     • 14148 переглядiв