obvinuvachenikh-u-terakti-bilya-kharkivskogo-palatsu-sportu-zalishili-pid-vartoyu

Обвинувачених у теракті біля харківського Палацу спорту залишили під вартою

 • 13257 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Харківський апеляційний суд залишив без змін ухвалу суду першої інстанції про продовження дії запобіжного заходу обвинуваченим у справі теракту біля Палацу спорту у Харкові. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Харківського апеляційного суду.

"Колегія суддів відмовила в задоволенні апеляційних скарг захисника і обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту у місті Харкові, залишивши ухвалу суду першої інстанції про продовження дії запобіжного заходу без змін", - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНН, 3 вересня обвинуваченим було продовжено дію запобіжного заходу до 1 листопада та відмовлено в задоволенні клопотань обвинувачених про зміну та скасування запобіжних заходів.

Нагадаємо, теракт біля Палацу спорту в Харкові стався 22 лютого 2015 року під час ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності. Внаслідок вибуху загинули дві людини та було поранено 11 осіб. Згодом двоє померли в лікарні. Серед загиблих — школяр Данило Дідик.

За підозрою у теракті затримали трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Сергія Башликова та Віктора Тетюцького. За версію слідства, вони були завербовані російськими спецслужбами, а також пройшли спеціальну підготовку на території Бєлгородської області РФ. За наявною у слідства інформацією, за здійснення теракту виконавці повинні були отримати 10 тисяч доларів.

Обвинувачення пред'явлено у вчиненні терористичного акту та незаконному поводженні зі зброєю, боєвими припасами або вибуховими речовинами (частина 3 статті 258, частина 1 статті 263 КК України).

У лютому 2017-го прокурор області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені у скоєнні теракту та їхній захист затягують процес розгляду справи, хоча вона, за словами прокурора, була завершена на 90%.

У квітні 2017 року суд почав слухання у справі про теракт від самого початку, адже у колегії суддів сталася заміна.

Загалом, за даними адковата потерпілих Олега Головкова, за 4,5 роки слухання справи було зірвано або не відбувалося 170 засідань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ситуація в ООС: бойовики 7 разів обстріляли українські позиції

     • 10003 переглядiв

    У митній службі хочуть створити реєстр гуманітарної допомоги

     • 12764 переглядiв