nazk-vidkrylo-reiestr-deklaratsii

НАЗК відкрило реєстр декларацій

 • 37993 переглядiв

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відкрило реєстр декларацій для публічного доступу, враховуючи заходи безпеки, і уточнило, що деякі документи можуть бути тимчасово вилучені під час воєнного стану

Національне агентство з питань запобігання корупції 10 грудня відкрило публічний доступ до реєстру декларацій, повідомили у НАЗК, пише УНН.

Деталі

"10 грудня 2023 року НАЗК виконало вимоги ухваленого Верховною Радою закону № 3384-ІХ та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - ідеться у повідомленні.

При цьому, як вказано, враховано заходи безпеки, визначені п. 2-11 прикінцевих положень закону "Про запобігання корупції".

"Якщо ви не знайшли у реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу. Вилучення документів з публічної частини реєстру декларацій можливе і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі", - зазначили у НАЗК.

У відомстві вказали, що всі документи, подані до реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично. При цьому ініціатором вилучення декларацій, поданих суб’єктами декларування, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генштаб ЗСУ, повідомили у НАЗК.

"Повний публічний доступ до реєстру буде забезпечено НАЗК після завершення чи скасування воєнного стану в Україні", - вказали в агентстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євроінтеграційна вимога: ВР підтримала надання НАЗК можливості перевіряти набуте до держслужби майно

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК відкрило реєстр декларацій

     • 37993 переглядiв

    Уночі 18 "шахедів" збили на півдні, два з них - на Одещині

     • 37201 переглядiв

    Харківщина зазнала авіаударів російської авіації, без жертв

     • 36673 переглядiв

    У Києві вантажівка наїхала на електроопору: є потерпілий

     • 41712 переглядiв