na-zaporizkiy-aes-okupanti-prorakhovuyut-imovirni-stsenariyi-vidkhodu-energoatom

На Запорізькій АЕС окупанти прораховують імовірні сценарії відходу - Енергоатом

 • 11973600 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. На Запорізькій АЕС російські окупанти прораховують імовірні сценарії відходу, повідомляє НАЕК "Енергоатом", пише УНН.

Цитата

"На ЗАЕС російські окупанти прораховують ймовірні сценарії відходу та позначають обладнання, яке можна вкрасти зі станції", - зазначили в Енергоатомі.

Деталі

За даними НАЕК, особливу увагу загарбників, повідомляють енергодарці, привернув Центр підготовки ремонтного та керівного персоналу Енергоатому, створений на базі навчально-тренувального центру Запорізької АЕС. "Це унікальний об'єкт, де атомники з багатьох країн світу на повномасштабних моделях обладнання й устаткування отримують рідкісні практичні навички, необхідні для їх експлуатації та ремонту на атомних електростанціях", - пояснюють у компанії.

Як зазначається, значні кошти у створення Центру свого часу інвестував не тільки Енергоатом (500 млн грн), а й Європейський Союз (майже 13 млн євро).

"Оглядаючи будівлю НТЦ, рашисти, які приїхали на ЗАЕС як «фахівці атомної галузі», складали списки обладнання, яке «треба демонтувати» (читайте – вкрасти) з атомної станції у разі відступу", - зазначили у НАЕК.

Доповнення

Запорізька атомна електростанція вже рік перебуває під окупацією.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Тихановську у білорусі засудили до 15 років колонії

     • 811194 переглядiв