na-kiyivschini-perekrili-nelegalniy-kanal-postachannya-zbroyi

На Київщині перекрили нелегальний канал постачання зброї

 • 10992 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. У Київській області правоохоронці блокували незаконний канал постачання на територію України зброї, частин до неї та боєприпасів. Про це УНН повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

"Прокуратурою області спільно з слідчими та оперативними підрозділами ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, в межах здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом контрабанди зброї за ст. 201 КК України, 21 жовтня поточного року припинено незаконний канал постачання на територію України зброї, частин до неї та боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, службові особи одного із підприємств організували переміщення через митний кордон України зброї, частин до неї та боєприпасів, шляхом розмитнення вказаного "товару" за іншими класифікаціями УКТ ЗЕД, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили значну кількість пістолетів, рушниць, гвинтівок та боєприпасів. Досудове розслідування триває.

Організатору схеми контрабанди готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.201 (Контрабанда зброї) КК України, а також клопотання в суд про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєння вказаних кримінальних правопорушень передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили та попередили контрабандне вивезення вогнепальної зброї до Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині перекрили нелегальний канал постачання зброї

     • 10992 переглядiв

    Сівохо розповів, чим займатиметься в РНБО

     • 13683 переглядiв

    На Полтавщині застрелився депутат

     • 11542 переглядiв

    Маркарова прокоментувала хід перемовин із МВФ

     • 13538 переглядiв