na-khmelnichchini-suditimut-prokurora-za-khabar-u-rozmiri-mayzhe-70-tisyach-griven

На Хмельниччині судитимуть прокурора за хабар у розмірі майже 70 тисяч гривень

 • 10646 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. На Хмельниччині скеровано до суду обвинувальний акт щодо прокурора відділу прокуратури Хмельницької області. Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди у сумі 67 тисяч гривень за інформацію про обшуки та інші слідчі дії. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Досудовим розслідуванням встановлено: прокурор отримав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 67 тисяч гривень в обмін на інформацію про місце та час проведення обшуків у кримінальному провадженні, де він здійснював процесуальне керівництво", - сказано у повідомленні.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Генеральна інспекція Генеральної прокуратури України. Оперативний супровід – Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Санкція статті у разі доведення вини, прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляв УНН, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали двох працівників Державної фіскальної служби України та одного працівника Державної прикордонної служби України під час отримання ними неправомірної вигоди.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В уряді хочуть спростити процедуру конкурсів на керівні посади

     • 6000 переглядiв

    В роботі Instagram стався збій

     • 25812 переглядiв

    Визначились 11 претендентів на звання кращого голу року в Україні

     • 11562 переглядiв

    Міносвіти запустило пошукову систему для науковців

     • 15169 переглядiв