na-khersonschini-ta-mikolayivschini-situatsiya-zalishayetsya-napruzhenoyu-ok-pivden

На Херсонщині та Миколаївщині ситуація залишається напруженою - ОК "Південь"

 • 83373 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Ситуація у Херсонській та Миколаївський областях на півдні України залишається стабільно напруженою. Про це повідомляє ОК "Південь", передає УНН.

Деталі 

Запланований "зелений коридор" з окупованих сіл з Херсонської в Дніпропетровську область не спрацював. Російські загарбники не дотримали домовленостей, не припинили обстріли і затримали евакуаційну колону на блокпосту. Машини були змушені повернутися і не змогли вивезти людей з окупованих сіл.

Ворог продовжує шукати способи просунутися на захід від зайнятих оборонних рубежів. ЗСУ відбили дві атаки російських окупантів при спробі просунутися в адмінкордон з Миколаївською областю. Після того як загарбники зазнали втрат, вони відступили.

Ракетно-артилерійськими підрозділами за день завдано поразки 15 цілей противника.

Втрати ворога на південному оборонному рубежі в цю добу становлять 51 солдат і 14 одиниць техніки. Загарбники залишилися без чергового танка Т-72, без ще однієї реактивної системи залпового вогню. Їх сили зменшилося на 9 одиниць броньованої та 3 автомобільні техніки.

"У Чорному морі корабельне угруповання переформатувалося і продовжувало проведення пошукових заходів навколо місця затоплення флагмана Чорноморського флоту. Їх розташування красномовно свідчить про збереження загрози ракетних ударів", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що в Одеській області нейтралізовано центр проросійського громадського об'єднання, у якого була мета розхитати ситуацію на півдні. Зловмисники виготовили партію друкованих антиукраїнських матеріалів, намагалися їх поширювати і агітувати за організацію сепаратистських мітингів.

Нагадаємо 

21 квітня Збройні сили України знищили 15 повітряних цілей російських окупантів, зокрема 3 літаки і 3 гелікоптери.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Іран збільшує свої запаси урану – МАГАТЕ

     • 102578 переглядiв

    На Сумщині пролунало 89 вибухів

     • 103733 переглядiв

    Байден вшанував загиблих солдатів США на День пам'яті

     • 103449 переглядiв

    Новини по темі

    ЗСУ знищили 15 повітряних цілей російських окупантів

     • 153045 переглядiв

    Шарль Мішель: ЄС дав згоду на закупівлю зброї для України

     • 106783 переглядiв

    Президент України: голод загрожує 81 країні

     • 97450 переглядiв