misiya-yes-na-chotiri-dni-poyide-na-priazovya-28-sichnya

Місія ЄС на чотири дні поїде на Приазов'я 28 січня

 • 9605 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Місія Європейського Союзу відвідає Приазов’я 28-31 січня для оцінки економічної, соціальної та політичної ситуації в регіоні. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

"Високопосадовці з Європейської служби зовнішньої дії (Томас Майр-Гартінг, виконавчий директор з питань Європи та Центральної Азії), Групи підтримки України при Єврокомісії (її керівник Петер Ваґнер) разом з представниками низки служб та інституцій ЄС відвідають Приазов’я", - повідомили у представництві, вказавши, що місія ЄС відвідає Приазов’я 28-31 січня.

Головна мета місії ЄС на високому рівні – "оцінка економічної, соціальної та політичної ситуації в регіоні, який відчутно постраждав від режиму перевірок, який Росія ввела на Азовському морі".

"Особливо регіон постраждав після ескалації у Керченські протоці та Азовському морі, яка сталася 25 листопада 2018 року, та затримання Російською Федерацією 24-х українських моряків та їхніх суден", - відзначили у представництві ЄС.

Спочатку представники місії зустрінуться з органами влади та іншими зацікавленими сторонами у Києві. Пізніше, як повідомляється, відбудуться "всеохопні дискусії з представниками місцевих та регіональних рад і адміністрацій, громадянського суспільства, наукових закладів та бізнесових кіл".

"Такі зустрічі буде проведено в Маріуполі, Бердянську, Мелітополі та навколишніх районах", - йдеться у повідомленні.

Візит відбуватиметься на фоні низки подальших місій високого рівня з країн-членів ЄС. Він ґрунтуватиметься на результатах координаційних зустрічей з державами-членами та іншими міжнародними партнерами, що їх організувала Група підтримки України в Брюсселі протягом останніх тижнів 2018 року.

"За результатами висновків, які отримає місія, ЄС проведе оцінку того, як посилити підтримку Приазов’я – зокрема, ґрунтуючись на чинних програмах та у співпраці з європейськими фінансовими інституціями", - повідомили у представництві.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що оціночна місія Європейського Союзу для того, щоб подивитися, як за допомогою додаткових проектів зміцнити український Донбас, прибуде в Україну наприкінці січня.

Як повідомляв УНН, 16 січня Президент України Петро Порошенко висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Єврокомісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Місія ЄС на чотири дні поїде на Приазов'я 28 січня

     • 9605 переглядiв

    У центрі Києва зростає рівень заторів

     • 10380 переглядiв

    Неповнолітнього арештували за викрадення чоловіка

     • 15004 переглядiв

    НАЗК внесло приписи Семераку та Ісаєнку

     • 9455 переглядiв

    Цього року складати ДПА зможуть учні в СІЗО

     • 9803 переглядiв