misiya-mvf-zatrimayetsya-v-ukrayini-na-tizhden-marchenko

Місія МВФ затримається в Україні на тиждень - Марченко

 • 17806 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. МІсія Міжнародного валютного фонду продовжила роботу в Україні на 7-10 днів. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі телеканалу "Україна 24", передає УНН.

Цитата

“Для нас принципово – залишатись у програмі МВФ. Ми зараз в активній стадії перемовин, у нас продовжена місія на 7-10 днів, і є сподівання, що за цей час ми фіналізуємо меморандум, і чітко зрозуміємо, які ми можемо на себе взяти зобов’язання, які ми можемо виконати”, - заявив Марченко.

Деталі

Зі слів міністра, Україна поступово виконує взяті на себе зобов’язання, і хоче робити кроки, щоб бути “надійним партнером”.

Що було раніше

Місія Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду з питань першого перегляду програми для України у форматі Stand-by поновила роботу 11 січня.

За інформацією УНН, під час проведення консультацій з МВФ у січні, Україна не отримала погодження на зниження ціни на газ для населення.

Так, ціна на газ для населення в листопаді-грудні 2020 року була на рівні 6,33 грн за метр кубічний. З 1 січня, ціна на газ для населення підвищилася, що, звичайно, обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Також цього тижня уряд підтримав рішення про компенсації громадянам, у яких встановлено електроопалення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Іран збільшує свої запаси урану – МАГАТЕ

     • 109374 переглядiв

    На Сумщині пролунало 89 вибухів

     • 110268 переглядiв

    Байден вшанував загиблих солдатів США на День пам'яті

     • 107200 переглядiв

    Новини по темі

    Місія МВФ затримається в Україні на тиждень - Марченко

     • 17806 переглядiв

    У США хочуть перетворити округ Колумбія на 51-й штат

     • 13824 переглядiв

    У США вперше виявлений африканський штам коронавірусу

     • 13032 переглядiв

    ДБР повідомило Януковичу про підозру у держзраді

     • 19798 переглядiв