minulogo-roku-v-ukrayini-86-raziv-napadali-na-zhurnalistiv

Минулого року в Україні 86 разів нападали на журналістів

 • 14884 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. В Україні за минулий рік зафіксовано 86 випадків фізичної агресії щодо журналістів. Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на прес-конференції стосовно Індексу фізичної безпеки журналістів, передає УНН.

"За результатами нашого моніторингу Індексу фізичної безпеки, у 2018 році зафіксовано 86 інцидентів фізичної агресії щодо журналістів, за два роки – 2017-2018 роки – загальна кількість інцидентів фізичної агресії щодо журналістів – 175", - повідомив Томіленко.

Він додав, що за 2018 рік зафіксовано 12 інцидентів, коли нападниками були посадовці будь-яких рівнів, та 10 нападів, які здійснили правоохоронці.

Крім того, за словами Томіленка, за минулий рік на 50% зросла кількість нападів на жінок, які працюють у мас-медіа.

Зокрема, найбільше нападів сталося у Києві та Київській області, де зафіксовано 29 інцидентів фізичної агресії. На другому місті знаходиться Дніпропетровська область – 10 інцидентів, на третьому – Одеська, де сталося 7 інцидентів.

Раніше УНН повідомляв, що згідно з заявою міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, українська влада не зробила достатніх зусиль для попередження нападів на активістів та критиків влади або покарання винних. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Минулого року в Україні 86 разів нападали на журналістів

     • 14884 переглядiв

    СБУ затримала працівників держбанку прямо на роботі

     • 8839 переглядiв

    НАЗК внесло приписи Гриневич і Шевчуку

     • 9841 переглядiв