mi-vtratili-bagato-chasu-koli-davali-mozhlivist-pratsyuvati-tut-tim-khto-pidtrimuvav-rosiysku-agresiyu-ruskiy-mir-i-chekav-asvobodityeley-deputat-vid-slugi-narodu

Ми втратили багато часу, коли давали можливість працювати тут тим, хто підтримував російську агресію, рускій мир і чекав асвободітєлей - депутат від “Слуги народу”

 • 211113 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Закон щодо санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб, який дозволяє конфіскувати майно тих, хто підтримує російську агресію, за рішенням суду, - однозначно на часі. Таку думку в коментарі журналістам УНН висловила депутат Одеської міськради від "Слуги народу" Ольга Квасницька. 

Депутат підкреслила - завдяки цьому закону, який сьогодні підписав Президент, можна не чекати вироків суду стосовно низки осіб, зокрема таких як Руслан Тарпан (одеський ексдепутат, якому обрана міра запобіжного заходу у вигляді заочного тримання під вартою через розкрадання держмайна на проекті “Глибоководний випуск)”, аби конфіскувати їх майно, пов'язане з рф.

Цитата

“У цьому і є плюс цього закону, що нам не потрібно буде цей довгий судовий процес чекати. І оці всі міжнародні перепони, які не дозволяють за бажання все це швидко зробити. На сьогодні якщо на території це є – це санкційна політика, розумієте? І враховуючи, що це санкції, які не вимагатимуть такого довгого судового процесу – рішення суду, постійних апеляцій і касацій – тут в цьому плані плюс цього закону. Тобто ми з вами матимемо змогу швидко і оперативно це зробити, а не чекати довгих проваджень”, - повідомила Квасницька.

Головне, додала депутат, щоб в законі був прописаний чіткий механізм щодо конфіскацій.

“Якщо механізм прописаний – тоді він буде дієвим. Чи потрібен він нам? Звісно потрібен, бо тоді ми це конфісковане майно зможемо використовувати для цілей, які необхідні громадам, державі і вирішувати саме зараз нагальні проблеми.

Однозначно цей закон на часі. Ми взагалі втратили багато часу, коли давали можливість працювати тут тим, хто підтримував російську агресію, рускій мир і чекав асвободітелей”, - додала вона.

Додамо

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб, дозволивши конфіскувати майно тих, хто підтримує російську агресію, за рішенням суду. Одним з тих, хто має потрапити до відповідних “списків”, на думку низки експертів та депутатів, має стати Руслан Тарпан, який співпрацює з громадянами рф та вже п'ятий рік переховується за кордоном.

Зв'язки Тарпана з рф

Деякі компанії, прямо чи опосередковано пов'язані з Тарпаном (“Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”), контролюються з росії. Принаймні особа, яка входить до складу засновників кожної з вищеперерахованих ТОВ, - Раміль Шайдуллін, - є громадянином рф.

На зв'язки Тарпана з рф раніше звернули увагу журналісти "СтопКору", виявивши іменну подяку Тарпану від російського ФСО.

А за даними розслідування українського видання "Коментарі", привласнені кошти з “Глибоководного випуску” могли виводитися Русланом Тарпаном до рф.

У Мінекономіки тим часом заявили - вивчають компанії Тарпана у межах підготовки списку активів, що підлягають відчуженню на користь України.

Тим часом сам Тарпан разом з Шайдулліним й досі перебувають за кордоном та вільно подорожують до різних країн, зокрема - й до Папуа Нової Гвінеї.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Чехія передала Україні гелікоптери та танки – Пентагон

     • 145380 переглядiв