lutsenko-figuruye-u-kriminalnikh-provadzhennyakh-dbr-truba

Луценко фігурує у кримінальних провадженнях ДБР - Труба

 • 13218 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Державне бюро розслідувань має кримінальні провадження, в яких є прізвище колишнього Генерального прокурора України. Про це в ефірі програми Радіо Свобода заявив директор ДБР Роман Труба, передає УНН.

"У нас є кримінальні провадження, де учасником чи можливим учасником, особою, яку необхідно допитати, де фігурує прізвище Луценко", – сказав Труба.

"Відкриття кримінального провадження – це є реєстрація повідомлення чи заяви в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. І відкриття не свідчить про причетність особи до вчинення чи відповідно не до вчинення злочину. І на цьому етапі слідчі ДБР виконують суто технічну роботу і не впливають на цей процес. Наступний етап – це проведення розслідування, зібрання достатніх доказів і встановлення об’єктивних обставин. Саме цей етап, де слідчий повинен бути максимально професійний, оскільки лише від його слідчих дій залежить в подальшому кінцевий результат у кримінальному провадженні", – додав керівник ДБР.

Нагадаємо, УНН 1 жовтня повідомили у ДБР, що бюро відкрило провадження за фактом заяви Арахамії на Луценка.

Колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко розкритикував рішення ДБР про відкриття проти нього кримінального провадження.

Луценко працював на посаді Генерального прокурора у 2016-2019 роках. Верховна Рада звільнила його 29 серпня. За словами речниці Луценка Лариси Сарган, наразі він виїхав до Великої Британії для вивчення англійської мови.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Луценко фігурує у кримінальних провадженнях ДБР - Труба

     • 13218 переглядiв

    Зеленський розповів про плани співпраці з НАТО

     • 12342 переглядiв

    Комісія Україна-НАТО: Столтенберг назвав мету візиту

     • 9864 переглядiв