lukashenko-zayaviv-scho-belavia-litatime-do-krimu

Лукашенко заявив, що Белавіа літатиме до Криму

 • 17916 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Білоруська авіакомпанія "Белавіа" літатиме до Криму, коли це буде потрібно Мінську, заявив в інтерв'ю самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Його слова наводять російські ЗМІ, інформує УНН.

Цитата

"Ми полетимо тоді, коли нам потрібно буде. На жаль, не через Україну. У два рази, напевно, коло чи півтора буде далі", - сказав він.

Деталі

За словами Лукашенка, у Криму є білоруський санаторій: "Якщо нам треба буде перевезти наших людей, а у нас там і санаторій свій. Слухайте, у нас руки розв'язані".

Додамо

Сьогодні Лукашенко заявив, що Крим "де-факто та де-юре став російським" після референдуму 2014 року. Він пообіцяв на знак офіційного визнання відвідати острів.

Що передувало

Відносини Києва і Мінська ускладнилися в серпні минулого року. Після початку акцій протесту білоруської опозиції, невдоволеної підсумками президентських виборів, і не признаної перемоги Лукашенка, Україна висловила підтримку протестуючим.

Крім того, після екстреної посадки лайнера авіакомпанії Ryanair в Мінську 23 травня через повідомлення про мінування, яке в подальшому не підтвердилося, Україна приєдналася до різкого засудження дій Мінська з боку ЄС і США. Зокрема, Україна заборонила білоруським авіакомпаніям використовувати український повітряний простір.

1 червня Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ і Москва пропрацюють питання про відкриття авіарейсів до Криму.

2 червня перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що українська сторона введе санкції в разі, якщо білоруські літаки почнуть літати до Криму. За її словами, відповідальність за можливі рестрикції буде лежати тільки на Лукашенку.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Лукашенко заявив, що Белавіа літатиме до Криму

     • 17916 переглядiв

    Понад 7 мільярдів витратить мерія Одеси на електротранспорт

     • 10423 переглядiв

    В одеському ліцеї знайшли повішеним 15-річного хлопця

     • 20288 переглядiв

    У Києві 1 грудня збираються на акцію

     • 16042 переглядiв