lidera-kndr-kim-chen-ina-zaprosili-vidvidati-okupovaniy-krim

Лідера КНДР Кім Чен Ина запросили відвідати окупований Крим

 • 11347 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Депутат так званої "Сімферопольської міської ради Республіки Крим" від Комуністичної партії РФ Степан Кіскін написав листа керівнику Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ину, в якому висловив надію на встановлення прямого залізничного і авіасполучення між Сімферополем і Пхеньяном, а також запросив вищого керівника Північної Кореї відвідати Крим. Відповідну інформацію Кіскін розмістив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вельмишановний товариш Кім Чен Ин! Дозвольте запросити Вас відвідати російський Крим. Ми, кримчани, показали б Вам кращі місця півострова, розповіли про славну історію нашого краю і особисто висловили б Вам подяку за Вашу вірну і тверду позицію, проявлену в повазі до кримчан і їх історичному вибору", - йдеться в листі.

Депутат відзначив, що народ КНДР, як ніхто інший "розуміє кримчан, що означає жити в умовах зовнішніх санкцій, несправедливо ініційованих Заходом".

"Нещодавно в Криму відбулося відкриття нового аеровокзального комплексу Міжнародного аеропорту "Сімферополь" і автомобільної частини Кримського моста. У наступному році планується відкриття залізничної частини мосту. З огляду на той факт, що КНДР визнає російський статус півострова, було б не погано, якби російський Крим і Корейську Народно-Демократичну Республіку зв'язало пряме транспортне сполучення. Пряме залізничне і авіасполучення за маршрутом "Сімферополь-Пхеньян"/"Пхеньян-Сімферополь" могло б зміцнити культурні та економічні зв'язки між нашими народами, а також сприяти розвитку туризму в наших країнах", - написав Кіскін.

Лист депутата Кім Чен Ину був відправлений послу КНДР в РФ Кім Хен Джуну з проханням, щоб дипломат передав його адресату.

Як повідомляв УНН, 15 травня відбулось офіційне відкриття Керченського мосту. Президент України Петро Порошенко рішуче засудив дії Росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Пільговики збільшили борги перед "Нафтогазом" на 7,2%

     • 9593 переглядiв

    Кабмін схвалив безвіз ще з двома країнами

     • 38374 переглядiв