lapid-izrayilyu-potribno-bude-vidreaguvati-na-nebezpechni-zvyazki-rosiyi-ta-iranu

Лапід: Ізраїлю потрібно буде відреагувати на небезпечні зв'язки росії та Ірану

 • 194032 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Ізраїль дедалі більше стурбований "небезпечною близькістю" між росією та Іраном у зв'язку з поставкою вироблених в Ісламській Республіці безпілотників для нападу на Україну і, як наслідок, проводить щоденні оцінки для перегляду своєї позиції щодо конфлікту, заявив прем'єр-міністр країни Яїр Лапід в інтерв'ю The Jerusalem Post, пише УНН.

Цитата

"Частина роботи, яку ми робимо, пов'язана з дуже небезпечною близькістю, яка створюється між росією та Іраном, - сказав він в інтерв'ю у неділю. - Це не те, що ми збираємося ігнорувати або нічого не робити… тому те, що нам потрібно робити, це щодня переглядати ситуацію та реагувати".

Деталі

Лапід сказав, що Ізраїль проводить тісні консультації з американцями щодо розвитку ситуації. Минулого четверга він розмовляв телефоном з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, і це питання порушувалося, пише видання.

На запитання, що заважає Ізраїлю надати Україні системи протиракетної оборони, Лапід відповів, що збалансовує дві думки.

"По-перше, ми на боці України, - сказав він. - Ми їх підтримуємо. Ми тільки-но проголосували в ООН (Генеральній асамблеї), заявивши світові, що ніколи не приймемо анексію чотирьох областей (України росією). Ми досі єдина країна у світі, яка збудувала в Україні польовий госпіталь".

Інша думка "полягає в тому, щоб забезпечити постійний захист інтересів національної безпеки Ізраїлю, - сказав він.

"Хоча Лапід не уточнив, чи політика Ізраїлю, яка полягає в тому, щоб не постачати зброю Україні, частково пов'язана з механізмом усунення конфлікту між Єрусалимом і москвою, який дозволяє Ізраїлю завдавати ударів по іранським цілям у Сирії, не стикаючись з російськими військами, що там дислокуються. У понеділок Ізраїль нібито завдав удару по меті неподалік Дамаска", - пише видання.

Хоча Ізраїль не постачав зброю, він заявив, що "готовий допомогти Україні створити цивільну систему раннього попередження про ракети", відзначає видання.

"Тому ми підтримуватимемо Україну, - сказав Лапід. - Ми активно підтримуватимемо Україну і враховуватимемо інтереси національної безпеки Ізраїлю".

Раніше

Прем'єр Ізраїлю пояснив відмову постачати Україні "Залізний купол".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Київ приїхав президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

     • 325552 переглядiв

    Світовий банк виділив Україні додаткові 500 млн доларів

     • 182334 переглядiв