kuleba-ti-khto-proponuye-ukrayini-vidmovitisya-vid-yiyi-lyudey-ta-zemli-ne-mayut-prikrivatisya-slovom-mir

Кулеба: ті, хто пропонує Україні відмовитися від її людей та землі, не мають прикриватися словом "мир"

 • 170698 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у Twitter, що ті, хто пропонує Україні відмовитися від її людей та землі не мають прикривати словом "мир" слова "нехай росіяни вб’ють та зґвалтують ще тисячі невинних українців і захоплять ще більше територій", передає УНН.

Цитата

"Ті, хто пропонує Україні відмовитися від її людей та землі — нібито щоб не зачіпати ображене его путіна чи врятувати Україну від страждань — не мають прикривати словом "мир" слова "Нехай росіяни вб’ють та зґвалтують ще тисячі невинних українців і захоплять ще більше територій", - йдеться в повідомленні.

Додамо 

Допис Кулеби з'явився після публікацій американського мільярдера, винахідника Ілона Маска в Twitter.

Контекст

Маск поділився думками про можливий результат наприкінці війни, яку розпочала росія проти України. На його думку, Крим формально буде у складі росії, як і був з 1783 року. В Офісі Президента України швидко відреагували.

Згодом Маск опублікував нове опитування, в якому запитав, чи повинна воля людей, що живуть на Донбасі та в Криму, вирішити, "у складі росії вони чи України".

Також він заявив, що у росії втричі більше населення, ніж в Україні, тому перемога України в тотальній війні малоймовірна.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на дописи Маска в Twitter та опублікував опитування в якому запитує, який Маск більше подобається – той, хто підтримує Україну чи рф.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця також відповів на дописи у Twitter Ілона Маска щодо запропонованого "мирного плану" для України. Кислиця наголосив, що наступного разу, коли йому знадобиться сантехнік, він зателефонує Маску.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тенісист Крутих програв на старті турніру ATP серії Challenger

     • 197202 переглядiв

    Шкарлет: майже 88% шкіл готові до опалювального сезону

     • 183666 переглядiв

    Північна Корея запустила балістичну ракету над Японією

     • 149121 переглядiв

    США передадуть ще чотири установки HIMARS для України – Reuters

     • 202625 переглядiв

    У "Дії" в тестовому режимі запрацювала програма "єОселя"

     • 349249 переглядiв