krayini-nato-zaklikali-rosiyu-negayno-zvilniti-moryakiv

Країни НАТО закликали Росію негайно звільнити моряків

 • 10657 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Країни НАТО закликали Росію негайно звільнити моряків, затриманих у Керченській протоці в листопаді минулого року, а так само заявили про необхідність забезпечити свободу судноплавства і забезпеченні територіальної цілісності і суверенітету України. Про це повідомив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час прес-конференції за підсумками засідання ради, передає кореспондент УНН.

"Країни НАТО закликали Росію негайно звільнити моряків. Це був би більш ефективний спосіб деескалації та зниження напруженості, які ми спостерігаємо в Україні і навколо неї, особливо в регіоні Чорного моря", - сказав Столтенберг.

За його словами, інцидент в Керченській протоці, коли Росія застосувала насильство по відношенню до українських кораблів, був однією з основних тем засідання Ради.

"Країни НАТО рішуче заявили про необхідність забезпечити свободу судноплавства і забезпеченні територіальної цілісності і суверенітету України, особливо що стосується їх територіальних вод. Це були важливі питання, і країни НАТО висловили стурбованість, що будівництво моста і спроби Росії втручатися в свободу судноплавства створюють нову напруженість в регіоні", - підкреслив Генсек.

Нагадаємо, 15 січня, в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу відбулася зустріч заступника генсекретаря НАТО Роуз Геттемюллер з головою Генерального штабу Збройних сил України Віктором Муженко. Після бесіди Геттемюллер закликала РФ звільнити захоплених українських військовополонених моряків.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Країни НАТО закликали Росію негайно звільнити моряків

     • 10657 переглядiв

    Євросоюз перечислив програми допомоги Приазов'ю

     • 9340 переглядiв

    За добу від переохолодження постраждали четверо киян

     • 13076 переглядiв