kozhen-drugiy-ukrayinets-ne-zadovoleniy-meddopomogoyu-v-statsionari-doslidzhennya

Кожен другий українець не задоволений меддопомогою в стаціонарі – дослідження

 • 17532 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Своє задоволення рівнем надання медичної допомоги в стаціонарних закладах охорони здоров'я виявили 56%, тоді як рівень задоволеності населення дільничними і сімейними лікарями склав 76%. Про це повідомила доцент магістерської програми "Менеджмент в охороні здоров'я" Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тетяна Степурко під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Ми говоримо про те, що, в середньому, в Україні 76% опитаних, населення всього, задоволені (своїм сімейним чи дільничним – ред.) лікарем", – зазначила експерт.

За її словами, цей показник не однаковий для всіх областей України. Зокрема, у Волинській і Харківській областях жителі дуже задоволені своїм лікарем, тоді як в Кіровоградській, Сумській і Дніпропетровській областях задоволеність є досить низькою.

Зокрема, лише за останній рік цей показник в Кіровоградській області впав з 80% до 54%. Причини такої розбіжності в результатах опитування експерт назвати не змогла, оскільки методологія дослідження не дозволяла виявити їх. При цьому вона додала, що показник задоволеності медичними стаціонарами виявився нижче – лише 56%.

"Стаціонарною допомогою українці задоволені в меншій мірі, ніж допомогою первинки. В середньому ми отримали показник в 56%", – зазначила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен українець щомісяця витрачає на ліки понад 500 грн

При чому, жителі Харківської, Волинської, Львівської і Херсонської областей більше задоволені рівнем надання медпослуг у закладах вторинної ланки, тоді як у Запорізькій, Сумській, Кіровоградські та Хмельницькій областях задоволеність найнижча.

Зазначимо, що наведені дані були отримані в ході соцопитування 10194 респондентів, проведеного протягом червня-липня 2018 року.

Нагадаємо, наступного року у межах розпочатої реформи сфери охорони здоров'я українців очікує низка змін. Зокрема, вони стосуватимуться переходу комунальних лікарень на оплату за послуги за контрактами з Нацслужбою здоров’я та запуску програми "Безкоштовна діагностика".

У 2019 році видатки державного бюджету на медицину по загальному фонду збільшено на 8,4 млрд грн - до 92,3 млрд грн. Видатки зведеного бюджету становитимуть 128,3 млрд грн.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Експерт підбив підсумки на ринку нерухомості в 2018 році

     • 7586 переглядiв

    НАБУ розслідувало справу про розкрадання коштів гранту ЄС

     • 10762 переглядiв

    Кожен українець щомісяця витрачає на ліки понад 500 грн

     • 10289 переглядiв

    МЗС оформлюватиме е-візи іноземцям з 52-х держав світу

     • 8810 переглядiв

    Суркіси вкрали в армії 30 млн грн - ветеран АТО

     • 13839 переглядiв

    В ЗСУ прокоментували інформацію про ракетний фрегат РФ

     • 34524 переглядiв