kongres-ssha-zbirayetsya-zbilshiti-bezpekovu-dopomogu-ukrayini-u-2017-rotsi

Конгрес США збирається збільшити безпекову допомогу Україні у 2017 році

 • 10846 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. У конгресі США офіційно представлено узгоджений сенатом і палатою представників текст проекту закону про “Бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони” і збирається збільшити до 350 млн дол. асигнування на безпекову допомогу Україні у 2017 році, передає УНН з посиланням на прес-службу посольства України в США.

"Сума коштів, яку американські законодавці пропонують виділити для надання безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних видів озброєнь, у наступному бюджетному році збільшена до 350 млн дол. США із закладених у аналогічному документі на 2016 рік 300 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перелік видів допомоги розширено за рахунок включення до нього надання засобів і технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування ЗСУ.

"Законопроект має бути проголосований сенатом і палатою представників ближчими днями. Представлений документ свідчить про збереження в Конгресі США високого рівня двопалатної і двопартійної підтримки України у боротьбі з російською агресією", - додали у посольстві.

Раніше нардеп Д.Тимчук зазначив, що сенат США має лише місяць на прийняття законопроекту про підтримку України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На початку вулиці Хрещатик почали збиратися люди

     • 18524 переглядiв

    В Ужгороді загорівся дах СІЗО

     • 24060 переглядiв

    "Чорні берети" взяли участь у морському поході

     • 17550 переглядiв

    Рух транспорту перекрили на вулиці Хрещатик

     • 17828 переглядiв