komarnitskiy-vidmova-vid-viboriv-v-okremikh-rayonakh-donbasu-rozkhoditsya-z-konstitutsiyeyu-ukrayini

Комарницький: відмова від виборів в окремих районах Донбасу розходиться з Конституцією України

 • 21068 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. ЦВК приймала рішення не проводити вибори в Луганській та Донецькій областях, посилаючись на пояснювальні записки, які підготували Луганська і Донецька ОДА. Про це розповів у коментарі для УНН ексгубернатор Луганської області Віталій Комарницький.

Комарницький пояснив, що таке рішення розходиться з чільною в прийнятті таких рішень Конституцією України.

"У нас чільною залишається Конституція України і ніякими пояснювальними записками це не закриєш. Більш того, я безпосередньо живу на цій території, живу тим життям, яким живе громада, і я не бачу погіршення ситуації. У нас діє перемир'я і немає втрат, так яка ж тоді необхідність, коли ми говоримо, про те, що все-таки є військовий конфлікт", - зазначив він.

Доктор юридичних наук нагадав, що стаття перша КУ говорить, що вибори - це форма безпосередньої демократії.

"Адже ми демократична держава, чого ж ми тоді відходимо від цих засад. Цю тематику я обговорював зі своїми близькими, знайомими і я висловлю не тільки свою думку, думку дуже великої частини луганчан. По-перше, на моє глибоке переконання, саме на цих територіях зіткнення з лінією розмежування проживають ті люди, у яких загострене почуття справедливості, бажання приймати участь в житті своєї країни. Викликано це цілою низкою чинників, в першу чергу - проживанням 6 років в зоні, яка межує з бойовими діями", - зазначив професор.

Комарницький розповів, що під час роботи в Луганській ОДА він досить спілкувався з населенням області з чого зробив висновки, що раніше вибір керівників міст робився не настільки усвідомлено, як би це могло бути на майбутніх виборах.

"Люди, які вже зіткнувшись з проблемами, на цих виборах зробили б правильні висновки, не піддалися б тим емоціям, які раніше панували. Не піддалися б до форм підкупу і популізму, тих депутатів, які раніше висувалися. Тому введення військово-цивільних адміністрацій в цих містах - це не вирішення", - сказав Комарницький.

Ексгубернатор вважає, що на його погляд, позбавити людей можливості брати участь у вирішенні таких питань, це помилка.

Нагадаємо, що раніше ЦВК прийняла постанову про неможливість проведення місцевих виборів на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ДБР допитало нардепа Гео Лероса у якості свідка – адвокат

     • 14233 переглядiв

    Балуху зламали ключицю та руку – нардеп

     • 22272 переглядiв