kndise-vzhe-otrymav-ponad-200-zvernen-shchodo-identyfikatsii-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-ruvin

КНДІСЕ вже отримав понад 200 звернень щодо ідентифікації українських військовополонених – Рувін

 • 33609 переглядiв

Директор КНДІСЕ нагадав, що у квітні цього року був підписаний Меморандум про співпрацю між Омбудсманом та КНДІСЕ.

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз отримав вже більше 200 звернень щодо ідентифікації українських військовополонених. Робота в напрямку ведеться спільно з Омбудсманом Дмитром Лубінцем. Про це повідомив директор КНІДСЕ Олександр Рувін в своєму tg-каналі після спільної зустрічі в офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та відзначення українських інституцій, які ведуть боротьбу з російським злом, пише УНН.

Директор КНДІСЕ нагадав, що у квітні цього року був підписаний Меморандум про співпрацю між Омбудсманом та КНДІСЕ.

"Сторони домовилися про співпрацю у сфері забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян, поглибленій взаємодії в галузі технічного та інформаційного забезпечення проведення експертних досліджень щодо ідентифікації наших військових, які зникли безвісти або перебувають у полоні на території рф чи тимчасово окупованих територіях України", - зазначив Олександр Рувін.

За його словами, озитивний результат експертного дослідження з ідентифікації особи військовослужбовця є доказом його перебування у полоні держави-агресора. Цю інформацію рідні військовослужбовців можуть додати до "Особистого кабінету" Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

"Ця тема надзвичайно чутлива. Ми отримали понад 200 звернень, відпрацьовуємо їх та передаємо результати до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Складність роботи експерта полягає не лише в професійній частині, а й моральній. Розуміємо наскільки родинам українських військовополонених важливо мати точну інформацію про своїх рідних. На жаль, часто матеріали є непридатними для аналізу, в таких випадках варіативна відповідь неможлива. Водночас кожна успішна ідентифікація означає, що повернення українських захисників і захисниць додому стає на крок ближчим. Ми надзвичайно цінуємо довіру та докладемо всіх зусиль, щоб відповідна робота була максимально ефективною", - додав Олександр Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При визначенні особи загиблого Мацієвського для ілюстрації експерти КНДІСЕ використали штучний інтелект

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Брежнєва позбавили звання почесного громадянина Дніпра

     • 30205 переглядiв

    "Київстар" повністю відновив всі послуги компанії

     • 100588 переглядiв