kim-chen-in-zvernuvsya-do-pivdennoyi-koreyi-z-propozitsiyeyu-pro-novi-peregovori

Кім Чен Ин звернувся до південної Кореї з пропозицією про нові переговори

 • 7734 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Верховний керівник Північної Кореї Кім Чен Ин у листі до президента Південної Кореї Мун Дже Іна закликав до нових переговорів між Північчю і Півднем протягом наступного року, пише УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Як повідомили про зміст листа в апараті південнокорейського керівника, Кім також висловив у ньому жаль, що не зміг здійснити планований візит до Сеула до кінця цього року.

Протягом нинішнього року Кім і Мун зустрічалися тричі. Останнім часом Пхеньян приділяє більше уваги дипломатії після низки ядерних і ракетних випробувань, які різко засудили Сеул, а також Захід і решта міжнародної спільноти.

Також цього року північнокорейський керівник мав саміт із президентом США Дональдом Трампом, який назвали історичним – хоча він практично не дав реальних результатів: переговори про ядерне роззброєння Північної Кореї, що почалися після саміту, швидко зайшли у глухий кут – Пхеньян висунув до Вашингтона вимогу спершу зняти з нього всі санкції; у США наполягають, що зняття санкцій може бути лише після того, як Північна Корея здійснить обіцяне на словах ядерне роззброєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ТОП гучних політичних скандалів 2018 року

     • 13646 переглядiв

    Число загиблих від шторму на Філіппінах зросло до 22

     • 7748 переглядiв

    На Буковині водій на смерть збив жінку

     • 8945 переглядiв

    В Україні видано понад 5 млн ID-карток

     • 10610 переглядiв

    Від розриву мін на Донбасі у 2018 році загинуло 10 осіб

     • 16804 переглядiв