khronichnoyu-infektsiyeyu-gepatitu-s-u-sviti-strazhdayut-do-150-mln-lyudey

Хронічною інфекцією гепатиту С у світі страждають до 150 млн людей

 • 8556 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Щорічно від пов'язаних з гепатитом С хвороб печінки помирає понад 700 тис. осіб, передає УНН з посиланням на дані ВООЗ.

"Цей вірус (гепатиту С) викликає як гострий, так і хронічний перебіг інфекції, що буває важкого та легкого ступеню тяжкості, тривалість хвороби від декількох тижнів, до серйозної довічної хвороби", - повідомляють в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнти просять У.Супрун дати їм можливість використати закуплені генеричні ліки від гепатиту С

Вірус гепатиту C передається через кров, і найпоширенішими шляхами зараження є небезпечна ін'єкційна практика, неналежна стерилізація медичного обладнання та переливання неперевіреної крові і препаратів крові.

Також, у ВООЗ наголошують, що за допомогою противірусних препаратів можна виліковувати приблизно 90% людей з інфекцією гепатиту С і таким чином знизити ризик смерті від раку і цирозу печінки.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, спілка громадських організацій “Всеукраїнська асоціація захисту прав пацієнтів “Здоров’я нації” офіційно звернулася до в.о.міністра охорони здоров’я Уляни Супрун з проханням дати можливість пацієнтам використати закуплені генеричні ліки від гепатиту С, реєстрація яких може бути скасована через Мирову угоду між КМУ та американським фармвиробником “Гілеад”.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Брата М.Джемілєва викликали на допит у ФСБ

     • 11030 переглядiв

    На Харківщині подорожчав алкоголь - статистика

     • 8997 переглядiв

    Помер чемпіон Європи з пляжного футболу Є.Рябчук

     • 11011 переглядiв