izrayil-slidom-za-yes-zakriv-kordoni-dlya-turistiv-z-afriki-cherez-noviy-shtam-covid-19

Ізраїль слідом за ЄС закрив кордони для туристів з Африки через новий штам COVID-19

 • 32170 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Через новий Південноафриканський штам коронавірусу Ізраїль слідом за Євросоюзом прийняв рішення закрити кордони для туристів з країн Африки. Крім того, країна знаходиться на межі надзвичайного стану. Про це повідомляє пресслужба прем'єр-міністра держави Нафталі Беннета, передає УНН.

Цитата

“Країни Африки, включаючи Маврикій, Сейшельські острови і Мадагаскар, за винятком країн Північної Африки, визнані "червоними". Іноземцям в'їзд до Ізраїлю з цих країн буде заборонений", - повідомляє пресслужба.

Деталі

Крім того, під час наради були прийняті відповідні рішення:

- Будь-яка людина, яка відвідала країни Африки (навіть якщо прибула до Ізраїлю з іншої країни), буде негайно викликана для проходження ПЛР-тесту, після чого буде поміщена в карантин до отримання результатів перевірки.

- Буде закуплено 10 млн наборів спеціальних ПЛР-тестів для точної ідентифікації нового штаму.

- У рамках пілотного проекту протягом двох тижнів будуть встановлені повітряні HEPA-фільтри в сотнях класних кімнат і в 100 дитячих садах по всій країні.

- Буде прискорено проведення забору проб з каналізації по всій країні з метою виявлення латентних захворювань новим штамом.

Повідомляється також, що вже цієї суботи відбудеться засідання комісії міністрів по боротьбі з коронавірусом для подальшого обговорення та затвердження рішень, які були прийняті під час наради.

Під час брифінгу за підсумками засідання прем'єр-міністр також заявив, що Ізраїль перебуває на порозі надзвичайного стану через новий штам коронавірусу.

Цитата

"Зараз ми знаходимося на межі надзвичайного стану, прошу всіх бути повністю підготовленими і готовими до цілодобової роботи. Наш головний принцип - діяти швидко, рішуче і прямо зараз. Особливо щодо в'їзду і виїзду з Ізраїлю до тих пір, поки ситуація не проясниться", - заявив прем'єр.

Додамо

Сьогодні вранці стало відомо, що перший випадок інфікування новим штамом коронавірусу B. 1.1.529 виявлено в Ізраїлі у громадянина, який повернувся з Малаві.

Повідомлялося, що розпочато епідеміологічне розслідування для виявлення всіх можливих контактів інфікованих. У МОЗ зазначили, що "у всіх трьох випадках мова йде про вакцинованих пацієнтів", і що"їх дані про імунізацію в даний час перевіряються".

Крім того, у зв'язку з циркулюючим південноафриканським штамом, кілька країн Євросоюзу призупинили прийом рейсів з країн на півдні Африки через новий, потенційно найнебезпечніший штам COVID-19.

При цьому, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в п'ятницю застерегла країни від поспішного введення обмежень на поїздки, пов'язаних з південноафриканським варіантом COVID-19.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно місцевої радіостанції SABC, мова йде про громадянина ПАР. На поточний день найбільше число людей, інфікованих цим варіантом коронавірусу, знаходяться в ПАР. Їх налічується 77 осіб. Всі вони проживають на території південноафриканської провінції Гаутенг, де розташовані столиця країни Преторія і мегаполіс Йоганнесбург. Ще чотири випадки захворювання, викликаного B. 1.1.529, виявлені в Ботсвані, один — в Гонконзі. Тим часом місцеві фахівці вважають, що носіїв нового штаму в ПАР більше, так як він має високу активність і здатний швидше проникати в людський організм.

Дослідження штаму B. 1.1.529 поки знаходяться на ранніх стадіях. Однак вже встановлено, що він володіє 50 мутаціями. З них 34 знаходяться в білкових з'єднаннях шипів, за допомогою яких коронавірус проникає в клітини людини. "Цей варіант коронавірусу нас дуже здивував, - заявив директор Центру по боротьбі з епідеміями ПАР Вірусолог Туліо де Олівейра. - Мова фактично йде про еволюційний стрибок коронавірусу. Він має цілий набір мутацій, яких ми не очікували".

Згідно з попередніми висновками місцевих вчених, штам B. 1.1.529 здатний заражати людей, які пройшли повний курс вакцинації. Однак поки це тільки припущення. Пізніше в п'ятницю відбудеться екстрене засідання ВООЗ, на якому будуть оприлюднені результати останніх досліджень нового штаму. Він також повинен отримати свою офіційну назву по букві грецького алфавіту.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Початок зими в Україні буде зі снігом, але не скрізь

     • 81571 переглядiв

    Справа ПВК: суд залишив під вартою Семенченка

     • 20196 переглядiв

    Опитування: 13% українців не визнають Голодомор геноцидом

     • 14946 переглядiв