isw-lukashenko-ta-si-tszinpin-pidpisali-dokumenti-yaki-mozhut-spriyati-otrimannyu-dopomogi-rf-vid-kitayu

ISW: лукашенко та Сі Цзіньпін підписали документи, які можуть сприяти отриманню допомоги рф від Китаю

 • 8073184 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Президент білорусі олександр лукашенко та голова КНР Сі Цзіньпін першого березня підписали пакет із 16 документів, які можуть допомогти обійти рф санкцій, шляхом спрямування китайської допомоги до росії через територію білорусі, передає УНН з посиланням на Інститут вивчення війни.

Деталі

Документи включають стратегію спільного білорусько-китайського промислового розвитку. А саме, документ про білорусько-китайське науково-технічне співробітництво на 2023-2024 роки та меморандум про взаєморозуміння щодо спільних проєктів з використанням державних кредитів Китаю, повідомили в ISW.

лукашенко заявив, що білорусь зацікавлена у поглибленні співпраці з Китаєм у галузі технологічного розвитку, включаючи створення спільних підприємств, модернізацію білоруських, використовуючи китайські технології, а також торгівлю товарами та послугами. лукашенко сказав, що білоруські виробники зацікавлені у вивченні "компетенцій та технологій китайських компаній у галузі формування компонентної бази, виробництва двигунів, трансмісій, мостів, та агрегатів".

У ISW думають, що лукашенко, ймовірно, також має намір цими угодами підтримати свої давні зусилля щодо розвитку китайського економічного впливу в білорусі. Для того, щоб мати захисти від російського інтеграційного тиску. У Інституті вивчення війни кажуть, що ці заходи в кращому разі відстрочать кампанію рф щодо забезпечення повного економічного контролю над білоруссю.

До цього, низка документів також стосується китайсько-білоруського торговельно-економічного співробітництва. У ISW говорять, що раніше, у 2021 році, лукашенко висловлював підтримку, щодо розширення економічної присутності Китаю в білорусі на фоні активізації зусиль щодо відстрочення поглинання росією рб через Союзну державу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія намагається змінити тактику наступів в Україні, формуючи малі штурмові групи - ISW

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Українська ППО збиває 80% відсотків ракет — Наєв

     • 1186746 переглядiв

    YouTube звинуватили у зборі даних про дітей у Великій Британії

     • 1214713 переглядiв