inozemni-vcheni-pidtverdili-istorichne-znachennya-poshtovoyi-ploschi-mzs

Іноземні вчені підтвердили історичне значення Поштової площі – МЗС

 • 14150 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Учасники міжнародної науково-практичної конференції підтвердили історичне значення Поштової площі в Києві. Про це повідомило Міністерство закордонних справ (МЗС) в Twitter, передає УНН.

"Історичне значення Поштової площі підтверджено! Резолюція Міжнародної науково-практичної конференції "Поштова площа у Києві: історичний та культурний вимір", - йдеться у тексті повідомлення.

В оприлюдненому тексті резолюції зазначається, що статус Поштової площі, зокрема, підтвердили науковці США, Ізраїлю, також до резолюції долучилася представник Дирекції департаменту культури та культурної спадщини Ради Європи Ана Шьобель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопки на Поштовій: Мінкульт надасть пам'яткам статус національного значення

Вчені, зокрема, визначили, що територія Поштової площі у місті Києві є історичною пам’яткою національного та світового значення. Саме в цій місцевості, згідно з текстом документу, відбувалося хрещення місцевих жителів. Це, на думку авторів резолюції, спонукає державні органи влади надати їй статусу пам’ятки історії національного рівня.

Нагадаємо, в серпні директор КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва” Максим Калінін та заступник директора Департаменту культури — начальник управління збереження історичного середовища та охорони об’єктів культурної спадщини Олександр Никоряк повідомили, що археологічні дослідження на Поштовій площі будуть продовжені після того, як буде здійснено альтернативне укріплення конструкцій.

Раніше, в Інституті археології Національної академії наук України заявили, що на Поштовій площі у Києві не було хрещення Русі, там знаходяться артефакти ХVІІ–ХVІІІ століття.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні стало менше міст-мільйонників

     • 22150 переглядiв

    Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна додала ще два очки

     • 10225 переглядiв

    В Одесі онук вбив бабусю, а потім вистрибнув із вікна

     • 13755 переглядiв

    Суд дозволив заочне слідство проти Жириновського

     • 9978 переглядiв

    АЧС: в Україні зафіксували два нових випадки

     • 8278 переглядiв

    У Києві на збуті зброї затримали колишнього бійця ООС

     • 8760 переглядiв

    Раді пропонують дозволити водіям їздити без документів

     • 13145 переглядiв