ifa-skrining-viyaviv-bilshe-sotni-kovid-pozitivnikh-studentiv-v-odesi

ІФА-скринінг виявив більше сотні "ковід" -позитивних студентів в Одесі

 • 10765 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. В Одесі триває ІФА-тестування на COVID-19 серед студентів міських вузів, які проживають в гуртожитках. Про це в ході дистанційної апаратної наради в мерії розповіла директор департаменту охорони здоров'я Олена Якименко, передає УНН.

За її словами, з 17 серпня по 12 жовтня "Міська студентська поліклініка" провела 4 тис. 65 тестувань, а лікарня № 12 - 2 тис. 55 тестувань.

"У 102 студентів виявили позитивний ІФА-тест. Вони перебувають на самоізоляції в ізоляторах при гуртожитках, дев'ять з них обстежені за місцем проживання", - розповіла Якименко, уточнивши, що всім 102 студентам провели дослідження методом ПЛР.

Нагадаємо, що рішення про ІФА-тестуванні на коронавірус для іногородніх і тих, що проживають у гуртожитках, студентів Одеси, ініціювала міська влада. Для цього передбачили фінансування з бюджету.

Також нагадаємо, що в Києві, тим часом, в гуртожитки заселилися більше 100 тис. приїжджих студентів з різних регіонів країни, але столична влада коштів для їх тестування так і не знайшла.

Звіт з цього приводу від мера Кличко вже зажадали київські депутати.

Варто зазначити, що київська мерія витрачає на власний піар 221 млн грн на рік.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    З "коронавірусного" фонду уже витратили близько 30 млрд грн

     • 9827 переглядiв

    Верещук назвала три речі, на які ніколи не піде у політиці

     • 11990 переглядiв