gromadyaninu-nimechchini-dali-dva-roki-umovno-za-uchast-v-konflikti-na-donbasi

Громадянину Німеччини дали два роки умовно за участь у конфлікті на Донбасі

 • 8857 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Суд визнав громадянина Федеративної Республіки Німеччини, вихідця з Киргизії, винним в участі в збройному конфлікті на сході України і засудив його до двох років умовно. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Deutsche Welle.

Сепаратистам на сході України Алекс Д. допомагав близько двох років, пише видання.

У серпні 2014 року його через Росію відправився на схід України. Розпочатий конфлікт Алекс, чий батько - українець, "прийняв близько до серця" і "вважав своїм громадянським обов'язком допомогти". На Донбасі він приєднався до бригади "Кальміусу".

"Це маловідоме військове формування сепаратистів, але його бійці брали участь у найбільших бойових зіткненнях на сході України: битві при Іловайську влітку 2014 року і в Дебальцево - взимку 2015-го", - йдеться в повідомленні.

У 2016 році найманець повернувся в Німеччину нібито через те, що розчарувався в "ДНР". По прибуттю в ФРН його і затримали.

"...найманцю з Німеччини платили, як він заявив на суді, 150 євро в місяць. В останньому слові він заявив, що, перебуваючи на сході України, "багато що зрозумів" і сьогодні соромиться "деяких власних вчинків", - пише видання.

У середу, 10 липня, вихідця з Киргизії з німецьким паспортом визнали винним у підготовці "тяжкого злочину, що загрожує державній безпеці".

Суд врахував визнання провини обвинуваченим і призначив йому покарання у вигляді двох років умовно.

За даними видання, Алекс Д. стверджував, що поїхав воювати, бо не міг дивитися на страждання дітей.

"Скільком дітям приніс страждання він сам, невідомо, але суд поставився до слів бездітного підсудного всерйоз і зобов'язав його пожертвувати 800 євро на користь гуманітарної організації, що допомагає дітям у біді", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в німецькому місті Дортмунд постав перед судом громадянин Німеччини, якого підозрюють в участі в бойових діях на сході України на боці бойовиків "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Нацбанк оновить ринок платежів та переказу коштів

     • 10551 переглядiв

    В Одесі перекрили міжнародний канал торгівлі людьми

     • 10381 переглядiв

    На Донбасі загинув один військовий

     • 14106 переглядiв