glava-danske-bank-pishov-u-vidstavku-na-tli-skandalu-pro-vidmivannya-groshey-povyazanikh-z-rf

Глава Danske Bank пішов у відставку на тлі скандалу про відмивання грошей, пов'язаних з РФ

 • 7889 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Глава Danske Bank Томас Борген оголосив в середу про те, що йде у відставку. З повідомлення випливає, що Danske Bank сьогодні представить висновки про розслідування щодо відмивання грошей в естонському відділенні банку, передає УНН з посиланням на прес-службу Danske Bank.

"Очевидно, Danske Bank не впорався зі своїми обов'язками в історії з можливим відмиванням грошей в Естонії. Я глибоко шкодую про це. Хоча адвокат прийшов до висновку про те, що я виконав свої юридичні зобов'язання, я вважаю, що правильна річ для всіх сторін полягає в тому, щоб я подав у відставку. Як генеральний директор, я маю управлінську відповідальність за те, що відбувається в банку, і, звичайно ж, я її приймаю", - наводить прес-служба слова Борго.

Зазначимо, 1 липня прокуратура Естонії оголосила про порушення кримінального розслідування обставин можливого відмивання грошей за участю співробітників естонського відділення Danske Bank. За даними данський ЗМІ, через нього з 2007 по 2015 рік відмивалися великі суми грошей, в тому числі з Росії та країн СНД.

За інформацією Financial Times, обсяг “російських і колишніх радянських грошей”, переведених через естонське відділення Danske Bank, склав 30 млрд доларів протягом усього лише одного 2013 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Державне бюро розслідувань розпочне роботу у листопаді

     • 9506 переглядiв

    В Україні подорожчала горілка, і це - не межа

     • 13046 переглядiв

    У Хмельницькому горить школа

     • 12278 переглядiв