Цитата
“Основне правило — не переїдати. Краще їсти частіше, але меншими порціями та вживати їжу кожні 3-4 години”, — порадила Ладижець.
Деталі
За її словами, після кожного прийому їжі повинен відчуватися невеликий голод (бажання через 3-4 годинки знову до столу).
Також гастроентеролог порадила:
• Надавати перевагу стравам зі свіжих та якісних продуктів.
• Обмежити об’єм страв, які містять субпродукти, а саме: різноманітні соуси, магазинні консерви, ковбасні вироби, тощо.
• Обирати якісні алкогольні напої, вживати їх в адекватних дозах, не комбінувати різні види алкоголю.
• Уникати коктейльних виробів.
• Обов’язково вживати звичайну воду, окрім алкогольних та безалкогольних напоїв.
Якщо ж втриматися не вдалося, Ладижець порадила:
• Прийняти ферментні препарати
• Прийняти препарати, які підвищують перистальтику кишківника
• Додати адекватне рясне пиття столової, мінералізованої, негазованої рідини не менше ніж 1,5 л на добу.
“Якщо з’явилася підозра на харчове отруєння, варто звернутися до сімейного лікаря. Перед зверненням дозволяється самостійно вжити препарати: Регідрон, Атоксіл, Ентеросгель, Активоване вугілля або їх аналоги”, — сказала Ладижець.
Доповнення
Дієтолог Борис Скачко розповів, що при виборі м’ясних страв до новорічного столу краще робити ставку на дієтичне м’ясо.
Нагадаємо, новорічний стіл обійдеться українцям у понад 1,8 тис. грн.