ekstremali-z-lvivschini-podolali-karpati-na-povitryaniy-kuli

Екстремали з Львівщини подолали Карпати на повітряній кулі

 • 14040 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Десять екстремалів з Львівської області подолали українські Карпати на двох повітряних кулях та потрапили до Книги Рекордів України. Про це на власній сторінці в Facebook повідомив учасник експедиції Андрій Риштун, інформує УНН.

Цитата:

"Перелетіти через всі Карпати на повітряній кулі? Та це неможливо!" - так нам говорили. Але цікава ідея запалює. А досвідчена команда зможе все! Організаторами були Микола Рубель та чемпіон України Валентин Щенявський. Разом з командою із десяти осіб вони встановили новий рекорд України”, - написав Риштун.

Деталі подорожі

За словами учасника експедиції, вони взяли дві великі кулі, що розраховані на 8 пасажирів кожна. І замість людей навантажили їх під зав’язку балонами з пальним. Місцем старту було село Довге Хустського району, де закінчується рівнинне Закарпаття та починаються перші горби.

"В сумі політ зайняв три години і ми зробили 90км по прямій. Всі щасливі та задоволені. До кулі одразу ж прибігли місцеві дітлахи зі школи. Відкритий урок вийшов на славу. А дані про політ ми передали в Книгу Рекордів України”, - писав Риштун.

Доповнення

Декілька років тому, український мандрівник – екстремал Віктор Лозовик на саморобному велосипеді здійснив 5-місячний переїзд Європа – Тянь-Шань. Одне з найбільших досягнень українця в цій мандрівці – те, що він зміг здолати на гірському велосипеді вершину висотою в 4,5 тисячі кілометрів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Екстремали з Львівщини подолали Карпати на повітряній кулі

     • 14040 переглядiв

    Тенісист Джокович зазнав першої поразки в кар'єрі на "АТР Cup"

     • 12463 переглядiв

    AstraZeneca і Novavax, Sinovac і Pfizer: чим будуть колоти українців

     • 49451 переглядiв

    В Одесі затримали 5 осіб за збут фальшивих доларів

     • 16388 переглядiв