dvokh-viyskovikh-dezertiriv-suditimut-na-mikolayivschini

Двох військових-дезертирів судитимуть на Миколаївщині

 • 8810 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Миколаївська прокуратура передала до суду справу двох військовослужбовців-дезертирів, підозрюваних у державній зраді. Про це УНН повідомили у прес-службі військової прокуратури Південного регіону.

Так, колишній молодший сержант Баранов О. В. та прапорщик Одинцов М. Є, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим, під час окупації півострову не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишились на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим були оголошені у розшук.

У березні 2014 року на загальному шикуванні особового складу військової частини Баранов О. В. та Одинцов М. Є. відмовились виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та заявили про намір проходити службу в Збройних Силах Російської Федерації.

У подальшому вони уклали контракти про проходження військової служби в ЗС РФ на посаді механіка літака військової частини та повітряного радисту авіаційної ланки змішаної авіаційної ескадрильї змішаного авіаційного полку військової частини ЗС РФ.

У листопаді цього року співробітники СБУ затримали Баранова О. В. та Одинцова М. Є. на території України.

Затриманим вручили письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.408 (дезертирство) КК України, ч.1 ст.111 (державна зрада) КК України.

Наразі прокуратура передала справу дезертирів до суду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Двох військових-дезертирів судитимуть на Миколаївщині

     • 8810 переглядiв

    В.Путін пояснив, коли скасує санкції щодо країн ЄС

     • 9040 переглядiв

    Україна отримає “безвіз” з ЄС у 2017 році — В.Гройсман

     • 8616 переглядiв

    Карантин у житомирських школах продовжили до 30 грудня

     • 8006 переглядiв